Robinhood was zaterdag te sterk voor Amstelveen Heemraad.
Robinhood was zaterdag te sterk voor Amstelveen Heemraad. Hans van |Beek

Dikke nederlaag Amstelveen, RODA (zaterdag) blijft winnen

22 april 2019 om 14:36 Sport

AMSTELVEEN AMVJ kwam in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal in eigen huis niet verder dan een gelijkspel. Amstelveen Heemraad had in de derde klasse een offday een verloor met 7-2. Roda '23 blijft ook na het behalen van het kampioenschap winnen in de vierde klasse.

.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – Arsenal 1-1 (1-0) Arsenal heeft nog kans op nacompetitie en AMVJ is op de goede weg om de dans naar beneden te ontspringen. Dat leverde een voetbalgevecht op zonder weloverwogen concepten. Dankzij de openingsgoal van Serra Austin kon AMVJ de rust in met een 1-0 voorsprong. Ook in de tweede helft was het vechtvoetbal. De Amstelveense tweedeklasser verzuimde om de score te verhogen. Dat gaf de bezoekers de kans om langszij te komen. Senior Holwijn scoorde tegen en bepaalde de eindstand op 1-1.

3C Robinhood – Amstelveen Heemraad 7-2 (3-1) Amstelveen Heemraad leed in het uitduel tegen Robinhood een dramatische nederlaag. Het Amstelveense team werd weggespeeld en het eindresultaat was een nederlaag met een monsterscore. De twee goals van Amstelveen Heemraad werden gemaakt door Reshad Hairari en Naoli Gurmesa. Robinhood trok met 7 goals aan het langste eind.

4E Rkavic - RODA '23 2-5 (1-2) De jonge voetballers van Rkavic moesten hun meerdere erkennen in kampioen RODA '23. Bij rust hadden de Bovenkerkers een 1-2 voorsprong genomen dankzij doelpunten van Melvin Joling en Hassan Makdan. In de tweede helft liep de ploeg van Roda uit naar 1-5 door goals van V/d Linden (2x) en Melvin Joling (1x). Met nog 1 tegengoal reduceerde Rkavic de achterstand tot 2-5.

4E Hertha – Sporting Martinus 5-2 Het dit seizoen zeer wisselvallige Sporting Martinus kon het in deze uitwedstrijd niet bolwerken tegen een veel sterker Hertha. De jonge Amstelveners deden hun best maar Hertha was in deze competitie nog een brug te ver.

Andere uitslag in 4E: Tos Actief – sv Ouderkerk 4-1