Afbeelding
Peter Martin

Alegria zingt Songs of Solomons: 'Kom, mijn liefste!'

22 februari 2019 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN Het koor Alegría zingt op zondagmiddag 24 februari uur het vierstemmige 'Song of Solomons', een muziekstuk op basis van teksten uit het Bijbelboek 'Hooglied''. Nico Ph. Hovius maakte een compositie waarin de liefde tot volle bloei komt.

Wie 'Hooglied' leest, waant zich volgens de organisatoren van het concert al snel in de sfeer van duizend-en-een-nacht. 'Eeuwenoude oosterse poëzie, waar de passie vanaf spat!' In de kerkelijke traditie is het Hooglied vaak gelezen als een gedicht over de liefde tussen God en mens. 'Maar kun je daar wel over zingen zonder het te hebben over de veelkleurige liefde tussen mensen?'

Nico Ph. Hovius, dirigent van Alegría, koos tekstgedeelten uit de King Jamesbijbel en zette die op muziek. De compositie is te typeren als een klassieke popsong, waarbij lyrische melodielijnen en afwisselende ritmes extra zeggingskracht geven aan de tekst.

De muziek krijgt deze middag extra kleur in afwisseling met tekstvoordracht van stadsdominee Werner Pieterse en stadsdichter Matthijs den Hollander. Zij voeren het publiek van de Bijbelse liefde naar huwelijksgeluk in 'Life and garden' en brengen de passie van Delila tot het verlangen van Reve. De Hooglieddichter zegt: 'kom, mijn liefste!'.

Muzikale begeleiding is er van Jeroen Koopman (piano), Jenny Stoeckart (saxofoon) en Marten Sijbrandi (contrabas).

De uitvoering begint zondag 24 februari om 15.30 uur en vindt plaats in de Paaskerk aan Augustinuspark 1. Er is geen kaartenverkoop, maar na afloop is een vrijwillige bijdrage welkom. Ook is er gelegenheid een drankje te drinken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie