Afbeelding
Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

Ahmadiyya Moslim Gemeenschap ruimt vuurwerk op

2 januari 2019 om 12:09 lokaal

AMSTELVEEN Leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Amstelveen en omstreken zijn op Nieuwjaarsdag in alle vroegte de straat op gegaan om vuurwerkrestanten op te ruimen. Het betrof vuurwerk-afval van anderen, want zelf steken ze niets af.

Een groep van 26 moslims ging op 1 januari 2019 in alle vroegte de straat op om vuurwerk op te ruimen. Leden verzamelden zich in Amsterdam al om 6.45 uur 's ochtends in de moskee. En gingen na de eerste gebed van het jaar de straat op. Ook de nieuwe imam Saeed Ahmad Jatt hielp dit jaar met het schoonvegen van de straten. Tijdens het opruimen kwamen de vrijwilligers ook vuurwerk tegen dat niet was afgegaan en met de opruimactie werd voorkomen dat gevaarlijke situatie zouden ontstaan als kinderen dit alsnog zouden afsteken.

Ruim twintig jaar geleden nam de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap (oudste moslimgemeenschap van Nederland) het initiatief om tijdens nieuwjaarsdag de straat op te gaan om vuurwerkafval op te ruimen. Om 9.00 uur werd gestart met ruimen van vuurwerk afval aan Amsterdamseweg in Amstelveen.

De schoonmaakactie is één van de acties die de gemeenschap houdt door het jaar heen als een gebaar van nabuurschap en dienstbaarheid. Het dienen van de maatschappij is niet alleen de burgerlijke en morele plicht van een moslim, maar onderdeel van zijn geloof. Elk jaar worden zulke acties gehouden verdeeld over het hele land. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie