Inno Loeber, 2e van rechts, derde van Noord-Holland
Inno Loeber, 2e van rechts, derde van Noord-Holland M. Loeber

Judoka Inno Loeber derde van Noord-Holland

12 november 2018 om 07:59 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag werd het kampioenschap van Noord-Holland bij de judoka’s tot 12 jaar gehouden in sporthal de Walvis in Beverwijk. Via de regiokampioenschappen een week eerder in Zaandam, hadden judoka’s Ezra Soesan (-27 kg) en Inno Loeber (-34 kg) van Karel Gietelink Sport zich geplaatst. Ezra begon voortvarend en kwam na een ippon overwinning in de halve finale. Deze verloor hij 1 seconde voor tijd waardoor hij in de partij om brons terecht kwam. Ook die partij ging lange tijd gelijk op. In de laatste seconden werd hij  echter gegooid waardoor hij als vijfde eindigde. Inno verloor zijn eerste partij tegen Mert van Kooten uit Haarlem. Hij nam een Uchimata over en gooide daarmee Mert op zijn rug. De scheidsrechters gaven de ippon echter aan Mert waardoor Inno zich via de herkansingen moest terug vechten voor eremetaal. Hij won drie partijen met ippon en plaatste zich voor de partij om brons tegen Aitor van der Kleij. Die won hij doordat Aitor een shido kreeg vanwege passiviteit.