Amstelveen Heemraad speelde gelijk in het uitduel tegen Kockengen.
Amstelveen Heemraad speelde gelijk in het uitduel tegen Kockengen. Hans Van Beek

RODA speelt gelijk tegen koploper; Amstelveen pakt punt in Kockengen

5 november 2018 om 10:36 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ heeft zaterdag gelijk gespeeld in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Derdeklasser Amstelveen Heemraad speelde gelijk. In het zondagvoetbal haalde tweedeklasser RODA'23 een knap gelijkspel in het uitduel tegen koploper SO Soest.

ZATERDAGVOETBAL

2A FC Zaandam – AMVJ 0-0 Spelend op een hobbelig veld was goed voetballen niet echt mogelijk. In de eerste helft kwam geen van de beide teams , in opvallend opzicht, aan hun trekken. De beste kansen waren wel voor AMVJ. Na de pauze werd het wat hektischer. maar tot scoren kwamen de twee ploegen niet.

3C Kockengen – Amstelveen Heemraad 1-1 (1-0) Amstelveen Heemraad haalde een verdiend punt in het uitduel tegen Kockengen. Zeldenrijk had Kockengen op een 0 – 1 voorsprong gezet. Kort voor rust hield behoedde Amstelveen-doelman Lesmeister zijn ploeg voor grotere achterstand door een strafschop te stoppen. In de tweede helft kregen de Amstelveners loon naar werken. Vanaf 25 meter schoot Furgel Fabies fraai de gelijkmaker binnen.

4E Zeeburgia – RODA '23 1-4 (1-3) Roda'´23 haalde in het uitduel tegen Zeeburgia een overtuigende overwinning. Dennis Spitteler opende de score en zette RODA op 0-1 voorsprong. Robin Visser schoot de 0-2 binnen. Vijf minuten later werd het 1-2 dankzij een strafschop. Robin Visser bepaalde de ruststand op 1-3. In de tweede helft voegde Justin Groenen nog een goal toe aan het totaal en bracht de eindstand op 1-4.

4E Eemnes – Sporting Martinus 7 – 2 Sporting Martinus leed een forse uitnederlaag. Het team heeft nog steeds 0 punten en bungelt in 4E met Zuidoost United op de laatste plaats van de ranglijst.

ZONDAGVOETBAL

2B SO Soest – RODA '23 1-1 (0-0) De wedstrijd begon na 1 minuut stilte in verband met het overlijden van RODA '23-erelid Johan van der Rijt. Bij de rust stond het nog 0-0, de twee goals vielen in de tweede helft. Quint Piris zette RODA '23 op een 0-1 voorsprong. Drukkend Soest maakt 4 minuten voor het einde van de officieëe speeltijd gelijk, 1-1. Dat werd ook na 7 minuten toegevoegde tijd de eindstand van de wedstrijd.

3C De Meer – Sporting Martinus 0-2 (0-0) Na een mindere eerste helft was de ruststand 0-0. In de tweede helft een beter spelend Martinus. In de 61 minuut scoorde Niek Koning na een prachtige voorzet van Raymond Wismeijer 0-1. In 80ste minuut kopt Yvo Bari na een hoekschop van Wismeijer raak binnen, 0-2. .

5C Nautilus – Heemstede 0-4