Teun van de Keuken
Teun van de Keuken Jonathan Herman

Bibliotheek in teken voeding tijdens Nederland Leest

3 november 2018 om 14:00 lokaal

AMSTELVEEN Bibliotheek Amstelland staat van 1 tot en met 30 november in het teken van Nederland Leest. Dit jaar is het thema Voeding. Het geschenkboek dat dit jaar in het kader van Nederland Leest is verschenen is ´Je bent wat je leest´. Het is exclusief in de bibliotheek te verkrijgen door leden én niet leden. Het is een boekje vol sappige verhalen van vijf specialisten; Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn, Marion Pauw, Joël Broekaert en Pierre Wind. Zij benaderen het thema elk vanuit hun eigen expertise en stijl. Het is fictie en non-fictie, met de nodige verfrissend informatieve passages en een zoete afsluiter. Je bent wat je leest is tijdens openingstijden in de bibliotheek te verkrijgen.

De bibliotheek heeft in het kader van Nederland Leest in november allerlei smakelijke en gezellige activiteiten op het programma staan.

Het programma begint op zaterdag 3 november van 12.00 tot 18.00 uur in Aalsmeer met Food in de Veiling. De hele middag staat in De Oude Veiling in Aalsmeer het thema voeding centraal en Heel Holland Bakt-winnaar Hans Spitsbaard geeft aan het einde van de middag een live bakdemonstratie.

Zaterdag 10 november is het van 15.00 tot 16.30 uur tijd voor een Snufje Qi in bibliotheek Uithoorn. Linda Barens laat zien (en proeven) wat de invloed van het voedingspatroon en op de energiehuishouding en een fijner leven.

Tot slot helpt Teun van de Keuken (Keuringsdienst van Waarde) op dinsdag 13 november van 20.00 tot 21.30 uur in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein om de beste keuzes te maken in de supermarkt.

Meer informatie over Nederland Leest, Voeding en overige activiteiten is te vinden op de website van de Bibliotheek Amstelland http://www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie