Amstelveen Heemraad kwam snel op voorspriong, maar verloor uiteindelijk met 1-3. Hans Van Beek

RODA ´23 wint op karakter, nieuwe nederlaag Amstelveen

1 oktober 2018 om 11:00 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ speelde zaterdag in de tweede klasse thuis gelijk tegen Zandvoort. Amstelveen Heemraad leed in de derde klasse opnieuw een nederlaag. In het zondagvoetbal haalde het gepromoveerde RODA '23 in de tweede klasse een uitzege op karakter tegen Elinkwijk. Sporting Martinus bleef in de de derde klassen nog ongeslagen. Nautilus haalde in 5c een monsterzege tegen Badhoevedorp.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – Zandvoort 1-1 (1-1) AMVJ moest in eigen huis genoegen nemen met een gelijkspel tegen Zandvoort . De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd en mogen beide tevreden zijn met het gelijke spel. Beide goals werden in de eerste helft gescoord. Na een scrimmage voor het Zandvoortse doel opende Luc Hofstra de score en zette AMVJ op een 1-0 voorsprong. AMVJ wist deze voorsprong niet vast te houden want kort voor het op zoeken van de kleedkamers .voor de pauze kwam Zandvoort op gelijke hoogte, 1-1 door een strafschop binnen te schieten. In de tweede helft was het nog wel spannend maar voor de toeschouwers vielen er geen doelpunten meer te genieten. Het bleef een gelijkspel en daarmee mochten beide teams wel tevreden zijn.

3C Amstelveen Heemraad- FC Hilversum 1 – 3 Amstelveen Heemraad heeft het moeilijk in het begin van de competitie in 3C, De Amstelveners die vorige week een forse nederlaag incasseerde tegen Laren ´99, moest nu thuis tegen Hilversum het onderspit moeten delven. De Amstelveense ploeg verloor met 1-3.

Uitslagen 4E Sporting Martinus – Amsterdam FC 3- 4; RODA ´23 – Eemnes SV 2–0; Ouderkerk – De Vegt 2–2; RKAVIC – Weesp 0-3

ZONDAGVOETBAL

2B Elinkwijk – RODA ’23 2-3 (1-1) RODA ´23 speelde een knappe uitwedstrijd bij het sterke Elinkwijk. Dat was vooral te danken aan de vechtlust van de Bovenkerkers en het geloof in een goed resultaat. Nadat Elinkwijk op een voorsprong was gekomen rechtte RODA de rug en het was Lars Posthumus die voor de gelijkmaker zorgde, 1-1. In de tweede helft scoorde Elinkwijk zijn tweede goal van de middag. De thuisploeg hield de voorsprong lang vast tot dat de periode van Quint Piris aanbrak. Hij scoorde tweemaal voor het karaktervol spelende RODA ’23. De Bovenkerkers wonnen daardoor met 2-3.

3C Sporting Martinus – Alliance’22 1-0 (1-0) De tweede wedstrijd van Sporting Martinus van het seizoen eindigde met dezelfde cijfers als de openingswedstrijd. Onder leiding van de nieuwe trainer werd op het zonovergoten veld van de Amstelveense club aangetreden tegen het zeker niet zwakke Alliance’22. Een goed begin dus voor Martinus dat nu al de twee eerste wedstrijden in zijn voordeel heeft beslist. Na 30 minuten spelen in de eerste helft viel de enige goal van de wedstrijd. Een door Raymond Wismeijer perfect genomen hoekschop werd door Yvo Bary feilloos binnen gekopt, 1-0. In de tweede helft deden de twee teams niet voor elkaar onder, maar vielen er geen doelpunten meer.

3C VSV – Ouderkerk 0-2.