Pupillen AV Startbaan
Pupillen AV Startbaan Victor Waasdorp

Veel podiumplaatsen Startbaan pupillen bij finale

16 september 2018 om 16:58 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 15 september vond bij in Haarlem de finale van de baancompetitie voor pupillen plaats. Zeven teams met 35 pupillen van AV Startbaan hadden zich in het voorjaar voor deze finale geplaatst. In alle vroegte werd er al verzameld in Amstelveen, want om 10.20 begon het defilé van alle deelnemende teams.

Meisjes

De mini’s (Kiara, Ziva, Lauren, Evelien en Sibel) begonnen heel goed bij de estafette. Kiara sprong 2.45 meter bij het verspringen en Lauren wierp de bal over de 20 meter. Alles bij elkaar was dit goed voor zilver als team. Bij de B’s (Lauren, Melody, Caitlin, Senna en Merel) was de concurrentie groot, ze werden als team vijfde. Lauren won individueel heel knap zilver door weer een super snelle 40 meter sprint. De A1 meisjes (Sophie, Nora, Evelien, Frederique en Lisa) maakten het als team wel heel spannend. Na een supersnelle estafette, verre sprongen bij het verspringen, ging het mis bij het balwerpen. Toch bleek aan het einde van de dag dat de meisjes daarmee toch knap brons hadden gewonnen. Sophie sprong weer ruim over de 4 meter en werd voor het derde opeenvolgende jaar regio kampioen.

Jongens

Voor de mini’s (Samuel, Noah, Morne, Jayden en Julian) was het vooral een hele spannende dag. Hun goede prestaties zorgden voor een zevende plaats. De C’s (Leon, Bram, Max, Tobias en Waldemar) misten ondanks sprongen van 3 meter en meer bij het verspringen op maar 43 punten het podium, ze werden vijfde. De A1 jongens (Manuel, Tijn, Noah, Iloy en Stef) deden goede zaken op de estafette en bij het balwerpen. In tegenstelling tot de A1 meisjes, ging het bij de jongens bijna mis bij het verspringen. Ook voor de jongens toch nog brons aan het einde van de dag. Manuel sprong weer over de 4 meter en dat bracht hem het zilver. Het missen van het podium op maar 17 punten (dat is 0.05 seconden op de sprint) was wel heel zuur voor de A2 jongens (Florian, Senna, Steven, Bo en Tobias). Toch verlieten ze Haarlem met opgeheven hoofd, want wat was het mooi bij het hoogspringen, Senna, Bo en Steven allemaal over de 1.25 meter.

In Amstelveen werd na afloop feestgevierd en had de jeugdcommissie voor een lekkere maaltijd en drinken gezorgd voor de finalisten. De pupillen gaan zich nu opmaken voor de laatste wedstrijden van het baanseizoen. Op 29 september de Nationale Estafette Kampioenschappen en op 15 oktober de Clubkampioenschappen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie