Vivian Grunberg maakt een carriereswitch: van winkeleigenaar naar coach.
Vivian Grunberg maakt een carriereswitch: van winkeleigenaar naar coach. Aangeleverd

Coach bij rouw en verlies

2 december 2019 om 14:51 Advertorial_2

AMSTELVEEN Vivian Grünburg verruilt haar kinderkledingwinkels Twinkel4Kids (in Amstelveen en Hoofddorp) voor een nieuwe carrière als coach. "Vitae Coaching is er voor iedereen die met verlies, verdriet of rouw te maken heeft. Zowel voor volwassenen als kinderen." Dat kan heel uiteenlopend zijn: overlijden van een naaste, scheiding of bij mantelzorg. "Bij Vitae Coaching ben je aan het juiste adres. Een goede begeleiding op een moment dat je er zelf niet meer uitkomt, zal je levensloop positief beïnvloeden!"

Verlies overkomt iedereen vroeg of laat in het leven. Maar over verdriet wordt niet makkelijk gesproken. Bij Vitae Coaching wordt open en ongedwongen gesproken over alle onderwerpen. "Dit gaat over het leven en dat is nu eenmaal niet altijd leuk. Bij elk verlies kan een rouwproces ontstaan, daar staan mensen vaak niet bij stil. Ook een kinderwens die niet in vervulling gaat zorgt voor rouw, of een verbroken contact met kind of ouder. Dat noemen we levend verlies."

Daarom heb ik me laten bijscholen, ik wil mensen op een andere manier bijstaan.

Grünberg is er voor haar cliënten en luistert aandachtig naar hun verhalen. "Met persoonlijke gesprekken help ik mensen een stuk verder in hun proces." Verdriet mag er zijn, vindt ze. Als coach biedt ze mensen een luisterend oor. Daarnaast geeft ze mensen tools om verder te kunnen in het leven, om te leren omgaan met het verdriet en het verlies. "Soms speelt dat verlies jaren later pas op, omdat men in eerste instantie doorgaat vanuit een overlevingsmechanisme." Grünberg biedt hulp aan mensen die iets te verwerken hebben in het leven, en daar steun bij kunnen gebruiken, zonder dat ze daarbij direct hulp nodig hebben van een psycholoog.

Naast coaching voor kinderen, volwassenen en gezinnen, richt Grünberg zich tevens op bedrijven. "Wanneer een werknemer kampt met verdriet, kunnen ongewild de werksfeer of prestaties daaronder leiden. Door als werkgever dit te signaleren en hulp te bieden aan een werknemer, kan deze zich extra gesteund voelen. Dit komt de verwerking meestal ten goede. In slechts een aantal sessies kunnen we al veel bereiken."

Grünberg heeft twintig jaar lang haar eigen kinderkledingzaken gehad. Heel leuk om te doen, maar gaandeweg groeide de behoefte om zich verder ontwikkelen. "Daarom heb ik me laten bijscholen, ik wil mensen op een andere manier bijstaan." Ze heeft diverse opleidingen tot coach gevolgd. Daarbij heeft ze zich gespecialiseerd in het omgaan met verlies, verdriet en rouw. Die keuze maakte ze niet voor niets: zelf heeft ze het nodige op dit vlak meegemaakt. "Het ligt dichtbij me. Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen bij dit proces. Jaren geleden, toen mijn moeder overleed, heb ik ervaren wat dergelijke steun kan betekenen."

Aanvankelijk was ze van plan om het coachen naast het runnen van de winkels te doen. "Maar ik wil er volledig zijn voor mijn cliënten." Daarom kiest ze er nu voor om het roer om te gooien. Ze is al een tijdje actief als coach. "Het voelt niet als werk, ik krijg er juist energie van."

De winkel in Amstelveen gaat 1 januari dicht; 1 februari sluit de winkel in Hoofddorp. Meer informatie www.vitaecoaching.nl.

Naomi Heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie