Afbeelding
Pixabay

GGD wordt overspoeld met vragen over coronavirus

3 maart 2020 om 10:42 Zorg

AMSTELVEEN In verband met de toename van het aantal besmettingen in ons land krijgen huisartsen en zorginstanties veel vragen over het coronavirus. GGD Amsterdam/Amstelland krijgt inmiddels zelfs zoveel vragen over het virus dat de dienst in verband daarmee minder bereikbaar is voor andere zaken.

De GGD vraagt begrip voor deze situatie. 'Voor acute andere vragen die niet over het coronavirus gaan, kun u terecht bij de huisarts. Voor algemene informatie en vragen over het coronavirus, dus niet gericht op de Amsterdamse situatie, kunnen mensen terecht op de site van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 of bellen met het landelijke corona informatienummer 0800 1351,' aldus de GGD op de website.

Inmiddels treffen ook in Amstelveen bedrijven, instellingen en scholen maatregelen om mogelijke besmettingen tegen te gaan. Zo wordt handen schudden op steeds meer plekken afgeraden en worden hygiëne-maatregelen getroffen.

Achter de schermen werkt de GGD Amsterdam al sinds eind januari om voorbereid te zijn op eventuele patiënten met het coronavirus. Hiervoor werkt de GGD nauw samen met huisartsen, ziekenhuizen en laboratoria in de regio. De GGD bekijkt elke dag opnieuw de laatste ontwikkelingen en houdt contact met het RIVM.

Vrijdag werd bekend dat een vrouw uit Amsterdam een besmetting met het virus heeft opgelopen in Italië. Zij verblijft in thuis-quarantaine in een woning in Diemen dat net als Amsterdam ook onder GGD Amsterdam/Amstelland valt. Zaterdag werd bekendgemaakt dat ook naar man en een van haar kinderen besmet zijn. Dinsdag meldde het RIVM echter dat tests hebben uitgewezen dat het kind de ziekte toch niet had opgelopen. De vrouw werkt in ziekenhuis AMC, maar doet daar geen patiëntgebonden werk en was er maar kort na haar verblijf in Italië. De kans op besmetting in het ziekenhuis is volgens het AMC klein.

Lees ook: GGD voorbereid op patiënten met coronavirus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie