Peter en Marieke beginnen een nieuw avontuur in de Noordoostpolder
Peter en Marieke beginnen een nieuw avontuur in de Noordoostpolder Naomi Heidinga

Nieuw avontuur voor LUTE met twee nieuwe restaurants

23 maart 2022 om 15:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Restaurant De Kruidfabriek maakt een bijzondere ‘move’. Voor eigenaren Marieke en Peter Lute is het tijd voor een nieuw avontuur. Ze zijn verhuisd naar de Noordoostpolder en werken daar aan twee nieuwe restaurants. Maar niet getreurd, de Kruidfabriek blijft als evenementenlocatie behouden. Tot en met 9 april kun je bij de Kruidfabriek genieten van de mooiste gerechten die de afgelopen twintig jaar op de kaart stonden.


Peter vertelt vol enthousiasme over het nieuwe restaurant. “We voelen weer dezelfde energie als twintig jaar geleden, toen we de Kruidfabriek openden.” Een restaurant in een oude koeienstal, op een niet zo voor de hand liggende locatie. Toch werd het een succes. Volgens Peter is dat te danken aan hun visie. “We hadden er een goed gevoel bij. Net als nu in de Noordoostpolder. Ook die plek ligt niet direct voor de hand. Maar we hebben daar de ruimte, kunnen op ons erf groenten verbouwen, maar bijvoorbeeld ook bijen en kippen houden. We werken daarnaast samen met boeren in de omgeving. Ook komt er een wijngaard.”

In 2024 gaat het restaurant open. “Het wordt kleinschaliger dan de Kruidfabriek met een groots gevoel. Dat betekent meer aandacht voor onze gasten en de details, zonder dat het tuttig wordt.” Marieke: “Het is een beetje met pijn in het hart dat we de Kruidfabriek als restaurant sluiten. Maar deze verandering geeft wel ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Bovendien blijft de Kruidfabriek als evenementenlocatie behouden. Voor een diner voor twee kun je hier niet meer terecht, maar wel voor presentaties, vergaderingen en partijen.” Peter: “De afgelopen twee jaar hebben we alle tijd gehad om na te denken over wat we wilden. Nu was het moment om een andere keuze te maken, een nieuw avontuur aan te gaan. Je moet ook het lef hebben om ergens afscheid van te nemen.” 

In het voorjaar opent een ander nieuw restaurant van LUTE: GREEN Gastrobar op de Zuidas. In samenwerking met Co van der Horst. “Het hoogste restaurant van Amsterdam! Het uitzicht is fenomenaal. GREEN is grootstedelijk en relaxed. De kaart is vegetarisch en werelds. We gaan open voor lunch en een vroeg diner. Daarnaast willen we regelmatig het restaurant ‘s avonds openstellen om mensen te laten genieten van het uitzicht, waanzinnige gerechten, mooie wijnen en goede cocktails.”

zakelijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie