Rick Nieuwenkamp is eigenaar van Sportcafé Startbaan.
Rick Nieuwenkamp is eigenaar van Sportcafé Startbaan. Naomi Heidinga

Coach helpt ondernemer Rick Nieuwenkamp op weg

10 maart 2021 om 07:13 Zakelijk

AMSTELVEEN Rick Nieuwenkamp is eigenaar van Sportcafé Startbaan, gelegen op Park Startbaan, een complex voor tennis en biljart. De afgelopen maanden waren niet makkelijk voor de ondernemer. Zijn zaak moest dicht, terwijl de rekeningen, onder meer voor zijn werknemers, gewoon doorliepen. “Ik zag het af en toe niet meer zitten. Ik had ‘s ochtends geen reden om op te staan, buiten de zorg voor onze jonge kinderen. Met behulp van businesscoach Vace Selviyan ben ik sinds twee weken op zoek naar antwoorden op ‘wat wil ik, wie ben ik en wat kan ik’ en dat heeft mij uit mijn dip geholpen. Ik ben er nog niet volledig uit, maar ben op de goede weg.”

UITDAGING Nieuwenkamp laat in een reeks van drie artikelen zich volgen door lezers in zijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Hij wordt gesteund door coach Selviyan, die de Methode-NLO (Neuro Linguïstisch Ondernemen) gebruikt. “Ik wil lezers laten zien hoe ik de coronacrisis doorkom en hier beter uit ga komen. Momenteel word ik uitgedaagd om kritisch te kijken naar mijn kansen en mogelijkheden en hoe ik mijn verdienmodel in deze tijd daar op aan kan passen. Ik ben mij aan het voorbereiden op de kansen die in een nieuwe situatie als bijvoorbeeld een pandemie kunnen ontstaan. Ik probeer mijn professionele ontwikkeling en mijn persoonlijke groei uiteindelijk in mijn diensten en producten tot uiting te laten komen zodat deze aansluiten bij de wensen en behoefte van Amstelveners, die willen genieten van kwaliteit in een rustige, gastvrije en sportieve omgeving.”

SPORTCAFÉ Nieuwenkamp is sinds twee jaar eigenaar van het Sportcafé. Daarvoor werkte hij in loondienst en als bedrijfsleider in het café. “Toen ik hier begon was het nog eigendom van het Sportbedrijf Amstelveen. Het liep niet goed, men leed zelfs verlies op het café. In de jaren die volgden hebben we de exploitatie sluitend weten te krijgen. Het Sportbedrijf wilde zes jaar geleden het café van de hand doen. Ik ben er samen met een ondernemer ingesprongen. Ik als bedrijfsleider, hij als eigenaar. Twee jaar geleden heb ik de zaak van hem overgekocht; hij ging emigreren. Het eerste jaar na die overname, 2019, ging goed. Het tweede jaar moesten we vanwege corona een groot aantal maanden dicht.”

GEEN PLAN B Dat viel Nieuwenkamp zwaar. Hij vond het lastig om te bepalen wat te doen. “Ik had geen plan B. Zoals zoveel ondernemers ben ik totaal overvallen door de situatie vanwege corona.” Coach Selviyan: “Ik wil ondernemers vooruit helpen. Veel ondernemers stonden de afgelopen maanden stil. Sommigen wisten niet wat te doen, en waren vooral aan het wachten op betere tijden. Ik begeleid hen volgens de Methode-NLO naar zelfredzaamheid en een gevoel van welzijn.”

Helemaal stilgezeten heeft Nieuwenkamp niet. “We zijn bijvoorbeeld maaltijden op bestelling gaan verkopen. De afgelopen tijd heb ik hiervoor een website ontwikkeld, www.maaltijdbezorging.nu. Het plan is om ook als we straks weer open mogen, via deze website maaltijden te blijven verkopen.” We bezorgen aan huis in de regio en men kan de maaltijd hier afhalen.”

Een traject volgen met een coach zou een jaar geleden niet bij hem zijn opgekomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie