Amstelveen staat in de top 5 van gemeenten met de meeste miljoenenwoningen
Amstelveen staat in de top 5 van gemeenten met de meeste miljoenenwoningen Pixabay

Amstelveen telt ruim drieduizend woningen met waarde boven miljoen euro

4 mei 2022 om 16:51 Wonen

AMSTELVEEN In Amstelveen telde in 2021 in total 3.100 woningen met een waarde van meer dan 1 miljoen euro. Dat blijkt uit een rapport dat huizendataverzamelaar Calcasa vandaag naar buiten heeft gebracht. Amstelveen staat daarmee in de top 5 van gemeenten met de meeste miljoenenwoningen. Die lijst wordt aangevoerd door het veel grotere Amsterdam en daarna de volgen de drie andere grote steden Den Haag, Rotterdam en Utrecht.  

Het aantal woningen met een waarde van meer dan een miljoen euro is het afgelopen jaar snel gegroeid. Landelijk was er sprake van een stijging van 40 procent ten opzichte van 2020. In Amstelveen lag dat percentage fors hoger. Ten opzichte van 2020 is het aantal miljoenenwoningen hier met 81,6 procent gestegen. De belangrijkste oorzaak voor deze toename is uiteraard de huizenprijsontwikkeling.

De straten met het grootste aantal miljoenenwoningen van Nederland bevinden zich in Amsterdam. Op nummer één staat de Keizersgracht. Deze straat telt 583 woningen die een miljoen of meer waard zijn, Wassenaar heeft drie straten waar alle koopwoningen meer dan 1 miljoen euro waard zijn: de Konijnenlaan, de Bloemcamplaan en de Schout bij Nacht Doormanlaan.

Het aantal miljoenenwoningen is landelijk voor het achtste jaar op rij toegenomen. Waren er eind 2013 nog 14.360 woningen met een waarde van boven het miljoen, eind 2021 was dit bijna met een factor tien toegenomen tot ruim 142.900 woningen. Hierdoor is inmiddels meer dan 3 procent van de Nederlandse koopwoningvoorraad een miljoenenwoning

Voor meer informatie: calcasa.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie