De Aquariusflat aan Watercirkel in de wijk Groenelaan..
De Aquariusflat aan Watercirkel in de wijk Groenelaan.. René de Leeuw

Amstelveen dringt bij Eigen Haard aan op toewijzing meer woningen aan Amstelveners

5 oktober 2020 om 18:00 Wonen

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen maakt zich zorgen over de in haar ogen te geringe toewijzing van woningen door Eigen Haard aan Amstelveners. De gemeente mag voor 25 procent van de verhuringen in de sociale woningvoorraad van Eigen Haard bepalen aan wie die woningen worden toegewezen; de zogenoemde ‘lokale beleidsruimte’. De toewijzing van woningen binnen de lokale beleidsruimte blijft volgens de gemeente echter achter.  

“Wij vragen daarom nadrukkelijk aandacht voor de toepassing van de voorrangsregeling voor Amstelveners. Wij verzoeken de 25 procent lokale ruimte ten volle te benutten, zodanig dat voor het jaar 2020 nog een inhaalslag wordt gemaakt bij de woningtoewijzing aan Amstelveense woningzoekenden,“ zegt wethouder Rob Ellermeijer. De gemeente heeft Eigen Haard per brief gevraagd met welke aanvullende maatregelen de gevraagde inhaalslag in 2020 kan worden gemaakt.

AQUARIUSFLAT De gemeente Amstelveen maakt zich zorgen over de herhuisvesting van de bewoners van de Aquariusflat. Bewoners van de Aquariusflat moeten verhuizen omdat het gebouw aan de Watercirkel wordt gerenoveerd. “In gesprekken met bewoners horen wij dat sommigen verhuisangst hebben. Er zijn veel onzekerheden en mede om die reden zien we dat ze onvoldoende reageren op voor hen geschikte woningen. Wij willen dat Eigen Haard deze bewoners intensiever gaat begeleiden naar een nieuwe woning gezien de miserabele woonsituatie in de flat en om vertraging bij de renovatie te voorkomen,” zegt Ellermeijer. Ook deze kwestie is per brief bij Eigen Haard aangekaart. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie