Het opstelterrein voor tramstellen in de Legmeerpolder.
Het opstelterrein voor tramstellen in de Legmeerpolder. René de Leeuw

Trambaan Uithoornlijn komende tijd langzaam zichtbaar in Legmeerpolder

5 oktober 2022 om 13:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De trambaan van de Uithoornlijn wordt de komende periode langzaam zichtbaar in de Legmeerpolder. In oktober brengt aannemer Dura Vermeer de onderbaan met ballast aan en worden de eerste bovenleidingsmasten geplaatst. In november volgen de sporen. Daarna legt de aannemer als laatste kabels en leidingen naar de N201 aan. In november worden tijdens een weekend de liggers voor het viaduct voor de tramlijn over deze weg aangelegd.

In de Legmeerpolder werkt Dura vermeer op het opstelterrein al een paar maanden aan een nieuwe hal, waar klein onderhoud en het wassen van trams plaats kan gaan vinden. In oktober brengt de aannemer de wapening (ter versteviging van het beton) voor de fundering van de hal aan en daarna wordt het beton voor de vloer van de hal gestart. Het beton heeft een uithardingstijd van ongeveer een maand.

Op het opstelterrein komt ook een stroomvoorzieningsgebouw (een gelijksrichterstation). De bouw hiervan startte al eerder. In oktober wordt ook hier wapening en beton aangebracht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie