Brug Ouderkerk
Brug Ouderkerk noord-holland.nl

Hinder voor scheepvaart bij brug Ouderkerk

Verkeer en vervoer

OUDERKERK Scheepvaart die deze zomer de Brug Ouderkerk bij Ouderkerk wil passeren, moet rekening houden met stremmingen of beperkingen in de bedientijden. De brug, die eerder door een calamiteit voor schepen hoger dan 2,60 meter was gestremd, wordt vanaf 15 juli weer bediend. Door werkzaamheden aan de brug gelden er dan echter beperkte doorvaartmogelijkheden.

De Brug Ouderkerk wordt vervangen. Hiervoor vinden er tussen juli en oktober veel werkzaamheden aan en rondom de brug plaats, waaronder sloopwerkzaamheden. Dit zorgt er voor dat de doorvaart over de Amstel ter hoogte van de Brug Ouderkerk op bepaalde tijden is beperkt of zelfs is gestremd.

STREMMINGEN Vanwege de werkzaamheden is de Amstel ter hoogte van de Brug Ouderkerk van maandag 1 augustus tot en met vrijdag 5 augustus en van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus volledig gestremd voor al het vaarverkeer. In de weekenden om deze weken heen wordt er niet aan de brug gewerkt en kan de Brug Ouderkerk door al het scheepvaartverkeer gepasseerd worden. 

In het weekend van vrijdag 30 september tot en met zaterdag 1 oktober is de Amstel wel gestremd vanwege de werkzaamheden bij de brug.

Naast de stremmingen gelden in de periode tussen 15 juli en 1 oktober beperkte doorvaartmogelijkheden. De oostelijke doorgang is de gehele periode gestremd voor al het scheepvaartverkeer. Schepen lager dan 2,60 meter kunnen onder de westelijke vaste onderdoorgang van de brug varen (breedte 10 meter). Vanwege de werkzaamheden kan dit soms met wachttijden gepaard gaan. Schepen hoger dan 2,60 meter wordt geadviseerd de scheepvaartberichten in de gaten te houden. De exacte bedientijden zijn te vinden op de pagina van Brug Ouderkerk.

advertentie
advertentie