Wethouder Raat bekijkt samen met handhavers de situatie in het Oude Dorp.
Wethouder Raat bekijkt samen met handhavers de situatie in het Oude Dorp. Gemeente Amstelveen

Gemeente treedt op tegen scooters en snorfietsers die door afgezet deel Oude Dorp rijden

8 juni 2022 om 16:40 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen voert extra handhavingsacties uit in het Oude Dorp. “We zien dat scooters door het afgezette deel van de Dorpsstraat rijden”, zegt wethouder Herbert Raat die woensdagmiddag een kijkje kwam nemen. “Dat is natuurlijk niet de bedoeling.”

De Dorpsstraat tussen café Het Wapen en Museum Jan is recent geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, zodat voetgangers en fietsers zich daar vrij kunnen bewegen. “We krijgen meldingen dat scooters en snorfietsers er toch doorheen rijden alsof het gebied van hen is. Daar treden we tegen op.” 

Het Oude Dorp is recent getransformeerd tot een verkeersluw gebied. “We zagen dat vrachtwagens zich regelmatig vastreden in de smalle straatjes. Maar ook doorgaand autoverkeer zorgde voor onveilige situaties”, zegt Raat. Naast het afsluiten van de Dorpsstraat tussen Het Wapen en Museum Jan zijn er verzinkbare paaltje geplaatst in de Dorpsstraat, aan het begin van de Stationsstraat en op het Zetveld. Alleen bewoners en ondernemers kunnen door dit gebied rijden met een toegangspas.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie