De ombouw van de Amstelveenlijn is in volle gang.
De ombouw van de Amstelveenlijn is in volle gang. René de Leeuw

Werk aan halte Uilenstede vertraagd door vondst asbest

1 augustus 2019 om 11:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De sloop van tramhalte Uilenstede heeft enige vertraging opgelopen door de vondst van asbest. Tijdens het slopen van halte Uilenstede bleek er asbest te zitten in een laag tussen de perronplaten en het betonnen dek bij de trap en de lift. Het werk is toen direct stilgelegd en de asbest is door een speciaal asbestverwijderingsbedrijf weggehaald. Inmiddels is de sloop weer hervat en bijna afgerond. Als gevolg van de asbestvondst hebben de werkzaamheden bij Uilenstede wel enige vertraging opgelopen. Hoofdaannemer Vital onderzoekt momenteel welke gevolgen dit heeft voor de overige werkzaamheden. Duidelijk is al wel dat de nieuwe lift voor de hlate niet in de nacht van 11 op 12 augustus ingehesen zal worden, maar in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 augustus.

Hoofdaannemer VITAL voert tussen 14 juli tot en 25 augustus een gigantische zomeroperatie uit. In zes weken tijd worden de twee ongelijkvloerse kruisingen bij Kronenburg en Zonnestein aangelegd, en worden alle haltes en spoorinfrastructuur van Buitenveldert tot en met het Stadshart vernieuwd. Dit betreft de haltes Van Boshuizenstraat, Uilenstede, Onderuit, Oranjebaan en Stadshart. De huidige hoge/lage perrons worden vervangen door nieuwe lage perrons die geschikt zijn voor de nieuwe laagvloerse trams.

Ondanks de vertraging bij de werkzaamheden aan halte Uilenstede koerst Vital nog steeds af op het weer laten rijden van tram 5 en 6 op maandag 26 augustus. De hitte van afgelopen tijd heeft volgens de aannemer ook niet voor noemenswaardige vertraging in de planning gezorgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie