Het vocaal ensemble Linguae
atque cordis en een barokensemble nemen de uitvoering voor hun rekening.
Het vocaal ensemble Linguae atque cordis en een barokensemble nemen de uitvoering voor hun rekening. Aangeleverd

Muzikale vesper met liederen van overleden Huub Oosterhuis in Kruiskerk

16 april 2023 om 08:00 Religie

AMSTELVEEN Liederen van de op Eerste Paasdag overleden theoloog en dichter Huub Oosterhuis zijn op zondag 23 april te horen tijdens een muzikale vesper in de Kruiskerk in Amstelveen. Het vocaal ensemble Linguae atque cordis en een barokensemble voeren en barokke cantate uit die wordt omlijst een aantal bijbelse liederen van Oosterhuis

Huub Oosterhuis (1 november 1933 - 9 april 2023) laat ruim 700 gedichten en liederen na, die voor vele kerkelijke en niet-kerkelijke mensen van grote betekenis zijn, omdat de grote levensthema’s rond geloof, hoop en liefde er mooi in verwoord worden. 

Naast zijn liederen zijn in de Kruiskerk ook gedichten van Oosterhuis te horen. Liturg in deze vesper is neerlandica Bettine Siertsema. Zij is een van de voorgangers van de Ecclesia waar Huub Oosterhuis vanaf het begin tot aan zijn dood bij betrokken was.

Zoals vaker in de muzikale vespers het geval is, zal ook in deze een barokke cantate klinken. Deze keer is dat ‘Herzlich lieb heb ich dich, o Herr’ van Dieterich Buxtehude. Dirgent is Bert ’t Hart en Henk Trommel bespeelt het orgel.

De muzikale vesper begint om 16.30 uur in de Kruiskerk aan Van der Veerelaan 30A. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld om voor de continuïteit van deze muzikale vespers te kunnen zorgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie