Afbeelding
AmstelveenSport

Gemeente bemoeit zich niet met tarieven De Meerkamp

11 november 2021 om 11:30 Recreatie

AMSTELVEEN De raadsfractie van BBA vreest voor hogere zwembadtarieven bij De Meerkamp als gevolg van de hogere aardgasprijs. Fractieleider Ruud Kootker verwees woensdag in de raad naar een artikel in de Volkskrant waarin stond dat zwembadexploitanten door de gasprijs wellicht in de financiële problemen komen en daardoor de toegangsprijzen moeten verhogen. 

“Ook AmstelveenSport maakt zich als beheerder van zwembad De Meerkamp zorgen over de energielasten,” zei Kootker. “Gezien het belang van zwemmen is een stijging van de toegangsprijzen onacceptabel. Kinderen en volwassenen moeten kunnen leren zwemmen tegen een aanvaardbaar tarief in De Meerkamp.” 

In een motie vroeg Kootker tariefsverhoging te voorkomen door – bij wijze van uitzondering - zo nodig geld uit de gemeentekas bij te passen. Diverse andere fracties voelden er niet voor. De gemeente heeft net AmstelveenSport verzelfstandigd en zou zich nu meteen alweer met het beleid van de organisatie moeten gaan bemoeien. Ook wethouder Rob Ellermeijer wees hierop en ontraadde de motie. “AmstelveenSport is zelf verantwoordelijk voor het bepalen van de tarieven,” zei hij. “Wij gaan daar niet over, behalve als die tarieven excessief stijgen.” De motie werd uiteindelijk met 11 stemmen voor en 22 tegen verworpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie