Fractievoorzitter Burgerbelangen Amstelveen Ruud Kootker.
Fractievoorzitter Burgerbelangen Amstelveen Ruud Kootker. Aangeleverd

Ruud Kootker (BBA): ‘Minderheidscoalitie is niet in belang van Amstelveen’

Politiek

AMSTELVEEN Woensdag werden tijdens de raadsvergadering de nieuwe wethouders beëdigd. Burgerbelangen Amstelveen (BBA) heeft aangekondigd om een belangrijke rol te gaan spelen in de oppositie en de belangen van Amstelveen nog meer te bundelen met andere partijen. 

Het is volgens de partij opvallend dat BBA buiten de onderhandelingen is gehouden, ondanks dat het logisch was geweest om, na de ruime winst in de verkiezingen, een meerderheid te gaan vormen met VVD, D66 en PvdA. ‘Die meerderheid is nu in een gedoogconstructie geworden’, aldus BBA. ‘De vraag is of de inwoners van Amstelveen dit begrijpen.’

Fractievoorzitter Ruud Kootker vindt een minderheidscoalitie niet logisch en onnodig. “VVD, D66 en PVDA lijken al voor de verkiezingen te hebben bepaald om te blijven samenwerken. Maar omdat Burgerbelangen Amstelveen veel stemmen kreeg, moest dit met een omweg. En dat gebeurt nu in een minderheidscoalitie. Dat mag, maar dat is niet in het belang van Amstelveen. BBA is van mening dat een onafhankelijk formateur bij de volgende verkiezingen zou moeten worden aangesteld om het beste brede college te vormen. Hiermee kun je voorbestemde achterkamerpolitiek vermijden. En ja, dat geldt ook als wij over 4 jaar de grootste partij zouden zijn. Wij kijken uit naar een samenwerking met alle partijen en we zullen net als de vorige jaren het college kritisch blijven volgen in het belang van Amstelveen.”

advertentie
advertentie