Afbeelding
Myrddin

The Legends trappen het nieuwe theaterseizoen af met bruisend Frans jazz programma in Schouwburg Amstelveen

26 september 2021 om 14:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Op 8 oktober bijten The Legends de spits af van het nieuwe theaterseizoen met hun bruisende muziektheatervoorstelling Swingin’ Paris. In Swingin’ Paris voert jazztrompettist/ zanger Michael Varekamp het publiek met zijn bluesy stemgeluid en persoonlijke verhalen, samen met chansonnière Tess Merlot en toetsenist Wiboud Burkens, mee door de straten van het bruisende Parijs rond de jaren ‘30. De aftrap vindt plaats in Schouwburg Amstelveen, gevolgd door een landelijke tour. In december zijn te zien in de Meervaart en De Griffioen.


JAZZ & CHANSONS Swingin’ Paris is een kruisbestuiving van melancholische jazz en blues uit het diepe zuiden van de VS, met haar broeierige muzikale klanken enerzijds en de oude lyrische Franse chansons van bijvoorbeeld Charles Trenet en de Hot Club de France van Django Reinhardt anderzijds.
In deze voorstelling duiken The Legends in de Franse tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong en Sydney Bechet en toveren zij samen met Tess Merlot het theater om tot een romantische jazzkelder in het Parijs van rond 1930.

“In Swingin’ Paris komen twee jeugdliefdes bij elkaar: New Orleans Jazz en het Franse chanson. Het mooie is dat ik pas later in mijn leven ontdekte dat die twee ook echt familie van elkaar zijn”, aldus Michael Varekamp.

CORONAPROOF Ondanks COVID-19 hebben The Legends een coronaproof voorstelling weten te realiseren, waardoor er weer samen en op afstand genoten kan worden van hun bruisende voorstellingen. Kijk op de site van het theater wat hun maatregelen zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://schouwburgamstelveen.nl/nl/theater/agenda/seizoen-2021-2022/swingin-paris/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie