De negen zangers van het koor staan tijdens het optreden op gepaste afstand.
De negen zangers van het koor staan tijdens het optreden op gepaste afstand. Eigen foto

100-jarige op bezoek bij verzorgingshuizen

18 mei 2020 om 15:10 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Afgelopen zaterdag is het een 100-jarige gelukt om op bezoek te gaan bij vier verzorgingshuizen in Amstelveen. “100 jaar en nog steeds bruisend”, zo noemt het 100-jarige Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum zich. Normaal zingt het koor in de Augustinuskerk op de grens van Amsterdam en Amstelveen, maar op 16 mei was dat anders.

Op verzoek van wijkcoach Laila Meliani zong het koor met een delegatie van 11 leden, inclusief organist Chris Bossano (voor deze keer op de elektrische piano) en dirigent Frank de Ruyter, een deel van hun repertoire voor de bewoners van de verzorgingshuizen. De negen zangers (twee sopranen, twee tenoren, twee bassen en drie alten) stonden steeds keurig in een wijde halve cirkel op gepaste afstand van elkaar en van de begeleiding en zongen tegen de wind in de pannen van het dak.

Er werd achtereenvolgend opgetreden bij De Luwte, Goedereede, De Windhoek en Middenhof. Op het programma stonden werken van Tallis (Bone Pastor), Tchaikovsky (Holy, Holy, Holy), Mozart (Ave Verum), Wood – (Oculi Omnium) en John Goss (O Saviour of the World). Als laatste nummer volgde nog het overbekende 'Oh Waterlooplein' waarbij de bewoners vanzelfsprekend volop meezongen. Bij het laatste optreden, op de Dr. Willem Dreesweg 155 in de mooie binnentuin van Middenhof, werd zelfs "we want more” geroepen en toen moesten de 'Amsterdamse grachten' er ook nog aan geloven. Al met al was het voor deze leden van het LPK Cantemus Dominum (dat normaliter uit 40 leden bestaat) een mooie ervaring om na twee maanden weer eens te mogen zingen en genoten de bewoners volop van de koorklanken. Wie meer wil weten over het koor of mee wil zingen in de toekomst (er wordt op woensdagavond gerepeteerd) kan mailen naar lpkcantemusdominum@gmail.com en dan zal het secretariaat of voorzitter Jessica Tummers hem of haar antwoorden of uitnodigen op een van de repetities.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie