Het Bostheater in het Amsterdamse Bos.
Het Bostheater in het Amsterdamse Bos. Jaap Vork

Komende zomer ‘Zomeroffer’ in Bostheater: elke avond wordt auto van iemand uit publiek geofferd

13 april 2024 om 11:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Theatergezelschap De Warme Winkel speelt van 25 juni tot en met 10 augustus de voorstelling ‘Het Zomeroffer’ in het Amsterdamse Bos. Het stuk is losjes geïnspireerd op ‘Le Sacre du Printemps’ (Het Lenteoffer) van Igor Stravinsky. Waar in het oorspronkelijke ballet een jonge vrouw wordt geofferd, sterft in het bos elke avond, 35 voorstellingen lang, een auto van iemand uit het publiek: iemand die er klaar voor is om een pas op de plaats te maken om de aarde op adem te laten komen. ‘Wie wil overleven moet offeren. En een offer kan nooit pijnloos zijn…’, aldus De Warme Winkel.

De Warme Winkel is een spraakmakend theatergezelschap. In 2019 waren zij in het Amsterdamse Bostheater te zien met het bejubelde ‘De Drie Musketiers’, dat alle bezoekersrecords verbrak. De voorstelling was toen spectaculair en hilarisch, nu moet het monumentaal en poëtisch worden. Samen met de multitalenten van muzidektheatercollectief Touki Delphine en muzikanten van Asko|Schönberg waagt een groot ensemble van acteurs, zangers en muzikanten zich aan ‘Het Zomeroffer’. Toegangskaarten zijn nu te koop via bostheater.nl

BOSJONGEREN THEATERWEEK

De activiteiten in het Bostheater gaan eind deze maand al van start. Van 28 april tot en met 3 mei wordt daar de Bosjongeren Theaterweek gehouden. Middelbare scholieren krijgen in de meivakantie nog de kans om achter de schermen van het Bostheater te kijken en de eerste stappen te zetten als acteur en/of maker. Ervaring is niet nodig. Onder begeleiding van twee ervaren theatermakers creëren de jongeren zelf een voorstelling, en werken ze toe naar een eindpresentatie op het grote podium met het thema: Gen-Z. Inschrijven kan nog tot 22 april. Voor meer info: bostheater.nl/bosjongeren.

LIVE AT AMSTERDAMSE BOS

Op diverse data tussen mei en september vindt ook weer Live at Amsterdamse Bos plaats in het Bostheater. Ook dit jaar vinden meer dan 30 intieme openlucht-concertavonden plaats in het theater in het Amsterdamse Bos. Diverse bekende namen betreden het podium, van S10, Kovacs, Goldkimono en Sven Hammond Big Band tot Rodrigo y Gabriela, Xavier Rudd, Rufus Wainwright en Corinne Bailey Rae. Het concertprogramma is te vinden op liveatamsterdamsebos.nl en wordt de komende weken verder aangevuld. 

REPELSTEELTJE

Ook voor kinderen staan komende zomer weer voorstellingen op het programma. Het Kleine Theater speelt van 20 juli tot en met 10 augustus ‘Repelsteeltje’ (3+). Het Kleine Theater steekt bekende sprookjes in een nieuw jasje dat zowel kleine als grote bezoekers past. Na het succes van ‘Robin Hood’ komt Het Kleine Theater terug naar het Amsterdamse Bostheater met ‘Repelsteeltje’, een muzikale familie-voorstelling vol humor over liefde, aandacht en jezelf mogen zijn. Kaarten zijn nu al te koop via bostheater.nl/events/repelsteeltje/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie