Afbeelding
Foto: Shutterstock

Niet alleen bij huurachterstanden wordt voor een woningontruiming gekozen

23 mei 2023 om 08:23 Partnercontent

Ten onrechte roept een woningontruiming in Hilversum of bijvoorbeeld Amstelveen al snel negatieve gedachten op bij mensen. Vaak wordt een woningontruiming gekoppeld aan huurachterstanden en de daarmee gepaard gaande verplichte uithuisplaatsing van huurders. Geen fijne situatie! Lang niet altijd gaat het bij een woningontruiming echter om zo’n situatie; het kan bijvoorbeeld ook gaan om de ontruiming van een woning van een overledene. Hoewel het overlijden van de bewoner bijzonder triest is, kent de woningontruiming in zo’n geval ook een andere kant. De spullen die men nalaat worden bijvoorbeeld niet per definitie afgevoerd naar een vuilstort. Herbruikbare goederen worden aan een kringloopwinkel of vergelijkbare organisatie gedoneerd om deze spullen een tweede leven te geven. Zo kan een woningontruiming een heel duurzaam en daarmee positief karakter hebben. In het geval van een ontruiming na het overlijden van een bewoner ontlast een organisatie gespecialiseerd in woningontruimingen daarbij de nabestaanden van de overledene.  

Professionele organisaties voor een ontruiming

Het wordt verhuurders die woningen willen laten ontruimen, evenals nabestaanden van een overleden bewoner aangeraden om voor de hulp van een professionele organisatie te kiezen bij ontruimingen. Een voorbeeld van zo’n partij is Wovia. Door Wovia een woningontruiming laten uitvoeren verzekert je er bijvoorbeeld van dat dit op zorgzame wijze gebeurt. Evenals dat bij het uitvoeren van een woningontruiming een oplevergarantie geboden wordt. Op de websites van deze partijen wordt meer informatie gegeven over de aanpak bij de ontruiming van panden en de wijze waarop de achtergebleven goederen worden afgevoerd of gedoneerd aan instellingen. Het geeft een beeld van de mate waarin zo’n organisatie op duurzame wijze te werk gaat. Iets wat de laatste jaren steeds belangrijker is geworden.  

Ontruiming bij particulieren en bedrijven

Veel van deze professionele organisaties voeren de ontruimingen zowel bij particulieren, als bij bedrijven uit. Een bedrijfsontruiming kan interessant zijn bij een faillissement, waarbij de verhuurder diens bedrijfspand zo snel mogelijk leeg wil laten halen om deze opnieuw te kunnen verhuren. Zo wordt voorkomen dat de verhuurder gedurende een langere periode inkomsten misloopt. Vaak heeft zo’n partij immers al voldoende schade geleden als gevolg van het faillissement van de hurende organisatie.

Ontruiming bij de verhuizing naar een nieuwe woning

Reeds werden twee voorbeelden gegeven van situaties waarin wordt overgegaan tot een woningontruiming; het overlijden van een bewoner en huurders die uit het pand worden gezet. Een woningontruiming kan ook worden uitgevoerd na de verhuizing naar een nieuwe woning. Mogelijk blijven bij zo’n verhuizing goederen achter, welke afgevoerd moeten worden. Een bedrijf gespecialiseerd in woningontruimingen biedt hierbij de gewenste ondersteuning, zodat bewoners zelf geen omkijken hebben naar het afvoeren van deze meubels. Een verhuizing in de regio Amstelveen is in de basis immers al stressvol genoeg voor bewoners.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie