Afbeelding
Foto door Mikhail Nilov

De belangrijkste punten bij het verzekeren van je auto

Partnercontent

Je mag in Nederland alleen de weg op met jouw auto wanneer je een autoverzekering hebt afgesloten. Het is dus belangrijk dit meteen te regelen bij de aanschaf van een wagen. Maar welke autoverzekering past het beste bij jou? De keuze hangt onder andere af van wat voor auto je rijdt en wat je nodig hebt qua dekking. Wij helpen je graag op weg! Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het maken van een keuze uit het aanbod van de verschillende autoverzekeringen

1. Vergelijk verschillende verzekeraars

Of je nu gaat voor een WA-verzekering of een all risk autoverzekering, er zijn voor elk soort autoverzekering verschillende verzekeraars waar je uit kunt kiezen. Om de beste dekking tegen een voordelige premie af te sluiten, is het een slim idee om een online vergelijking te maken van de verschillende autoverzekeraars. Zorg er daarom voor dat je de gegevens bij de hand hebt, zoals de schadevrije jaren, meldcode en het kenteken van de auto, zodat je deze direct in kunt vullen op een website. De online vergelijker bepaalt dan welke autoverzekering het voordeligst is voor de persoonlijke situatie. 

2. Kies jouw basisdekking

Bepaal dan welke dekking je precies nodig hebt voor de wagen. Voor een oudere auto als een tweedehands oldtimer is een WA-verzekering vaak voldoende. Met een WA+ ben je ook gedekt tegen schade aan je eigen auto, zoals ruitschade. Heb je een nieuwe wagen? In dat geval is een allriskverzekering de beste optie. Deze verzekering dekt alle soorten schade, inclusief schade die jij zelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto. Op die manier weet je zeker dat je niet voor torenhoge rekeningen komt te staan als jouw auto gerepareerd moet worden.

3. Kijk naar aanvullende dekking

Naast de basisdekking kan het handig zijn om een aanvullend pakket af te sluiten. Bijvoorbeeld een inzittendenverzekering waarmee alle passagiers verzekerd zijn tegen letsel, of een 

aanvullende verzekering voor pechhulp waarmee je altijd zo snel mogelijk weer de weg op kunt gaan bij autopech. Daarnaast kun je de autoaccessoires aanvullend verzekeren wanneer deze een waarde boven de € 3.000 hebben. Handig als je extra aandacht aan je interieur hebt besteed of wanneer je dure apparatuur hebt laten inbouwen.

4. Check de polisvoorwaarden

Als je de juiste autoverzekering hebt gevonden, is het belangrijk om goed te kijken naar de polisvoorwaarden. Lees deze altijd aandachtig door. Op die manier weet je precies wat er allemaal wel en niet onder de dekking van de verzekering valt en kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Verandert jouw situatie in de loop van het jaar? Dat is geen ramp. Je kunt tussentijds altijd besluiten om een extra aanvullende verzekering af te sluiten, zodat de dekking altijd optimaal is.

advertentie
advertentie