De eerste schaatsers op De Poel.
De eerste schaatsers op De Poel. Floor Gordon

Eerste schaatsers trotseren onbetrouwbaar ijs op De Poel

15 december 2022 om 14:41 Overig

AMSTELVEEN Hoewel het ijs nog onbetrouwbaar is, zijn op De Poel toch al de eerste schaatsers gesignaleerd. Wethouder Floor Gordon plaatste bovenstaande foto op Twitter van de eerste waaghalzen die ze vanuit het raadhuis op het ijs zag. Ook op andere sloten en waterpartijen in Amstelveen zijn inmiddels hier en daar schaatsers te zien.

Het ijs op de schaatsbaan schaatsvereniging De Amstelbocht in Ouderkerk aan de Amstel is volgens de vereniging nog niet dik genoeg om te kunnen schaatsen. ‘Vandaag is er 4 centimeter ijs gemeten door de ijsmeesters, dat is nog niet genoeg om open te gaan. Helaas moet de baan dus nog een (aantal) nachtjes dicht blijven,’ aldus de schaatsvereniging.

Volgens de weersvoorspelling blijft het de komende drie nachten nog vriezen. Vanaf maandag komen de temperaturen weer ruim boven nul uit. 

De landijsbaan bij het raadhuis in Amstelveen gaat deze vorstperiode niet open. Schaatsvereniging De Poelster meldt op haar website dat dit komt door een technisch probleem, waardoor het terrein onvoldoende onder water gezet kan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie