De zelfgemaakte Pannenmuts
De zelfgemaakte Pannenmuts Stockfoto

Vrijwilligers gezocht voor het maken van: De Pannenmuts!

4 november 2022 om 14:08 Overig Deel je nieuws

Participe Amstelland is opzoek naar vrijwilligers die willen helpen met het maken van de Pannenmuts. De Pannenmuts, voortgeborduurd op de traditie van de eeuwenoude hooikist, is een soort isolerende slaapzak gevuld met schapenwol en isolatiemateriaal. De pannenmuts kan gebruikt worden om voedsel te laten nagaren zonder dat het voortdurend op het fornuis hoeft te staan. Zo kan men tot 30% energie besparen tijdens het koken. Deze manier van duurzaam gebruik van gas of elektra kan in een tijd als deze, enorm veel verschil maken. Voor deze Pannenmuts is het schapenwol gedoneerd door de lokale schapenboer Theo Shrama en het wol gewassen door Ons Tweede Thuis Westend.

Hoe werkt een Pannenmuts? Je kookt bijvoorbeeld een pan sperziebonen op het gas en laat het 1 tot 2 minuten koken. Daarna plaats je de pan in de Pannenmuts, sluit hem goed af en wacht  25-30 minuten. Dit scheelt dan al een kwartier kooktijd. Bovendien hoef je er niet meer naar om te kijken en heb je tijd voor jezelf. Zo kun je lekker, ontspannen en duurzaam koken. Het is ook mogelijk heerlijke eenpansgerechten te maken en zelfs stoofvlees. (Dit laatste moet dan tussendoor wel weer heel even in terug op het vuur.)

Participe Amstelland wil de Pannenmuts beschikbaar maken voor alle bewoners in Amstelveen die hier behoefte aan hebben, om hen te helpen energie te besparen. Om deze Pannenmutsen te vervaardigen, zoekt Participe Amstelland vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen en handig zijn met een naaimachine. Na het maken van 1 of meer Pannenmuts(en), kan de vrijwilliger ook een Pannenmuts voor zichzelf maken. Participe Amstelland zorgt voor de materialen en heeft een paar naaimachines ter beschikking. Een eigen naaimachine meenemen is ook mogelijk, graag zelfs! De Pannenmuts ateliers vinden plaats op vrijdagen in wijkcentrum Alleman en op dinsdagen in wijkcentrum Westend.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.participe-amstelland.nu/pannenmuts

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie