Lara Walraven is gekozen als 'Superjuffie 2022'.
Lara Walraven is gekozen als 'Superjuffie 2022'. Amstelkids

Lara Walraven van MKC Mio Mondo gekozen als ‘Superjuffie 2022’

Overig

AMSTELVEEN Lara Walraven van MKC Mio Mondo, juf van groep 6,7 en 8 in het Montessori Onderwijs, is gekozen als “Superjuffie 2022’. Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs) en kinderburgemeester Bana hebben vrijdag de bijbehorende oorkonde uitgereikt. En dit jaar mag deze mooie titel dragen. “Ik ben echt helemaal verbaasd. En ben hier natuurlijk ook best een beetje trots op”, zei juf Lara vlak na de uitreiking. De Superjuffie en SuperMees-verkiezing wordt al sinds 2015 door de Amstelveense boekhandel Libris Venstra georganiseerd. Sinds 2021 doet de boekhandel dat samen met de lokale kinderkrant Amstelkids.

Voor de verkiezing waren ontzettend veel juffen en meesters door kinderen genomineerd. “Maar drie leerkrachten vielen bij de stemmen extra op”, zo vertelt jurylid Ada Ruiter van Libris Venstra. Juf Cheyenne van basisschool Piet Hein, meester Lars van de Roelof Venema School en dus juf Lara van MKC Mio Mondo. Deze drie genomineerden mochten, samen met hun klas, naar de feestelijke uitreiking komen bij de boekhandel op het Stadsplein. “Mooi om te zien dat er zoveel enthousiaste leerlingen hun juf of meester hebben genomineerd”, aldus Frank Berkhout.

SPECIALE NOMINATIE Dit jaar was er ook nog een speciale nominatie voor meester Stef Holling. Deze meester is al met pensioen, maar werkt met ontzettend veel plezier als onderwijsassistent op basisschool Amsteltaal. De school waar kinderen uit het buitenland eerst de Nederlandse taal leren, voordat ze naar het reguliere onderwijs gaan. Volgens zijn leerlingen helpt meester Stef de hele school. “Hij was de eerste die mij met de Nederlandse taal hielp. Hij heeft ons ook dingen laten proeven en wij moesten dan vertellen waar het naar smaakt.”

Alle genomineerden zijn volgens hun leerlingen bijzonder. Meester Lars Levering kan als hij boos is, toch aardig blijven. Juf Lara kan je altijd aan positieve dingen laten denken en juf Cheyenne Berkhout koopt mooie dingen voor de klas en is super betrouwbaar. Er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn. En dat is dit jaar juf Lara. Alle genomineerden gingen met een mooi boekenpakket en kleinigheidje voor de klas naar huis.


Lara Walraven met wethouder Frank Berkhout, kinderburgemeester Bana en de andere genomineerden. - Gemeente Amstelveen

advertentie
advertentie