Fragment uit film "Boi, song of a wanderer'.
Fragment uit film "Boi, song of a wanderer'. Pr

Film ‘Boi, song of a wanderer’ in bieb in kader van Queer Geschiedenismaand

27 februari 2022 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN In het kader van de Queer Geschiedenismaand vertoont de bibliotheek op donderdag 17 maart om 18.30 uur de film ‘Boi, song of a Wanderer’. Belangstellenden van 15 jaar en ouder kunnen dan in de bibliotheekvestiging aan het Stadsplein de film bekijken onder het genot van een slice pizza en kunnen vragen stellen aan filmmaker Anne Marie Borsboom. De filmavond is in samenwerking met de gemeente Amstelveen georganiseerd.

‘Boi, Song of a Wanderer’ is een indrukwekkende film over een periode uit het leven van de Israëlische Nitzan Krimsky en zijn transformatie van een jonge vrouw naar jongen: Boi. Anne Marie Borsboom volgde Nitzan tijdens een lange zoektocht over de hele wereld en legde die vast in een boek en documentaire. Het verhaal wordt verteld aan de hand van vele zelfportretten die Nitzan maakte en aan Anne Marie opstuurde. Ze zijn zelf-beschouwend, provocerend, narcistisch en obsessief. De zelfportretten zijn het resultaat van een onderzoek naar de eigen identiteit en de representatie ervan.

Tijdens de filmavond worden vijf boeken van Anne Marie Bosboom onder de bezoekers verloot. De filmavond duurt van 18.30 tot 20.45 uur en is bestemd voor belangstellenden vanaf 15 jaar. De toegang is gratis, maar aanmelden is wel nodig. Dat kan via debibliotheekamstelland.nl



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie