Sam Drukker.
Sam Drukker. EDDY WENTING

Sam Drukker portretteert bezoekers live op zaal in Museum JAN

12 december 2021 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Kunstenaar Sam Drukker komt op zondag 19 december van 14.00 tot 17.00 uur live tekenen op zaal tussen zijn eigen werken in Museum JAN in Amstelveen. Hij kiest willekeurig personen uit die hij ter plekke zal portretteren. In het museum is momenteel een tentoonstelling van zijn werk te zien onder de titel ‘Onderweg’. 

De tekensessie in Museum JAN zal ongeveer een half uur per persoon duren. Volgens het museum biedt de sessie aan liefhebbers een unieke kans om de kunstenaar in actie te zien. Over zijn werkproces zegt Sam Drukker: “Concentratie is alles. Eerst moet je begrijpen wat er aan de hand is. Als ik werk ben ik voor 90 procent aan het registreren, dom aan het overnemen. Maar tegelijkertijd moet ik begrijpen wat mij ontroert en aantrekt.”

Sam Drukker (1957) tekent en schildert sinds zijn studie aan de Academie Minerva in Groningen portretten van mensen in hun schoonheid, imperfectie en kwetsbaarheid. De kunstwerken getuigen van een zeer realistische teken- en schilderstijl. 

Drukker staat bekend om zijn portretten geschilderd met losse penseelstreken op oude en gevonden materialen. In zijn werk legt hij de mens vast in al zijn facetten. Onzekerheid, kracht, schoonheid en ouderdom zijn te zien in schilderijen waarbij geportretteerden onderweg lijken te zijn; soms doelbewust en soms ontheemd, met een nog onbekende bestemming.

In de tentoonstelling‘Onderweg’ in Museum JAN zijn werken van de periode tussen 2010 en 2021 te zien, met onder andere het kersverse werk Plaag (2020) en de Drie Roeiers (2017) die in relatie tot de corona- en vluchtelingencrisis actueler zijn dan ooit. De expositie is te zien tot 20 maart

De live teken performance van Sam Drukker vindt op 19 december plaats van 14.00 tot 17.00 uur. De normale museumtoegangsprijs is van toepassing. Vooraf aanmelden is hiervoor niet nodig. Museum JAN is gevestigd aan Dorpsstraat 50. Voor meer info: nl.museumjan.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie