Wethouder Floor Gordon
Wethouder Floor Gordon Gemeente Amstelveen

Inwoners denken mee over ‘Amstelveen in de toekomst’

7 oktober 2021 om 15:30 Overig

AMSTELVEEN Inwoners hebben diverse thema’s genoemd als het gaat om het Amstelveen van de toekomst. Inwoners droegen tijdens een participatietraject ideeën aan over onder andere duurzaamheid en klimaat, behoud van de leefbaarheid in relatie tot de woningbouwopgave en Schiphol. Ook werden sport, bewegen en gezondheid verschillende keren genoemd, evenals meer betaalbare woningen voor jong en oud, behoud en kwaliteit van het groen in en rond Amstelveen en meer(speel-)ruimte voor kinderen en jongeren. De resultaten van het participatietraject zijn input voor het opstellen van de omgevingsvisie.

Floor Gordon, wethouder ruimtelijke ordening: “De Omgevingswet gaat uit van minder regels en meer vertrouwen in de mensen die ermee werken. Dat biedt straks meer ruimte voor lokale initiatieven. In de omgevingsvisie stelt de gemeenteraad één globaal kader met betrekking tot de fysieke leefomgeving. Dat betekent ook prioriteren. Wat vinden we als gemeente belangrijk en wat iets minder? Soms zijn dit lastige keuzes met verschillende belangen. De omgevingsvisie is een belangrijk document voor onze gemeente. Ik ben dan ook blij dat Amstelveners de moeite hebben genomen om hun wensen en ideeën met ons te delen.”

INPUT OMGEVINGSVISIE Met de komst van de Omgevingswet (naar verwachting 1 juli 2022) wordt de komende tijd gewerkt aan het opstellen van de omgevingsvisie: deze moet eind 2024 gereed zijn. Om te komen tot die omgevingsvisie is eerder dit jaar een koersdocument opgesteld, dat de huidige situatie in Amstelveen beschrijft op het gebied van bijvoorbeeld wonen, ondernemen, mobiliteit en recreatie. Dit koersdocument was afgelopen voorjaar de aanleiding voor het genoemde participatietraject en wordt in november aan de gemeenteraad aangeboden ter besluitvorming.

PARTICIPATIE In de maand mei hebben Amstelveners op verschillende manieren input geleverd over hoe zij Amstelveen en de ontwikkeling van de stad zien. Zij deelden wat zij goed vinden aan het huidige Amstelveen en ook wat er volgens hen in de toekomst beter kan. Participanten konden meedenken via het digitaal platform denkmee.amstelveen.nl of via de Babbelbox, die op tien dagen op verschillende locaties heeft gestaan (winkel-, sport-, school-, gezondheids- en vrijetijdslocaties). Voorbijgangers konden daar een videoboodschap delen met hun wensen of ideeën voor het Amstelveen van de toekomst. Er werden bijna honderd video’s opgenomen en op het digitale platform kwamen zo’n dertig ideeën binnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie