Afbeelding
Pixabay/Wuschel-2307

Campagne ‘Toegankelijk zijn doe je zo!’ van start

7 oktober 2021 om 12:25 Overig

AMSTELVEEN De gemeente start deze week met de campagne ‘Toegankelijk zijn doe je zo!’. Met video’s wil de gemeente ondernemers inspireren en tips geven hoe zij, met een kleine aanpassing, de toegankelijkheid kunnen verbeteren voor bezoekers met een beperking.

Om ondernemers op weg te helpen geeft de gemeente een bedrag van 500 euro aan de eerste vijftien aanmelders om hun winkel, restaurant of bedrijf zo toegankelijk mogelijk te maken. Het bedrag kunnen zij besteden aan de aanschaf van bijvoorbeeld een drempelhulp of beugels in het toilet.

De video’s laten tips zien over onder andere het plaatsen van een drempelhulp bij de ingang en het vrijhouden van gangpaden van obstakels. Ook wijzen ze op het belang om op de website aan te geven of de locatie toegankelijk is voor mensen met een beperking en bijvoorbeeld (gehandicapten)parkeergelegenheid in de buurt heeft. Bedrijven die in aanmerking willen komen voor de bijdrage van de gemeente kunnen zich aanmelden via toegankelijk@amstelveen.nl.

ERVARINGSDESKUNDIGEN Ondernemers kunnen ook advies inwinnen van ervaringsdeskundigen om de toegankelijkheid in de organisatie of het bedrijf te verbeteren. Leden van de werkgroep ‘Inclusie Amstelveen: iedereen doet mee’ zijn beschikbaar om mee te denken en tips te geven. Dat kan gaan om het wegnemen van fysieke drempels maar ook mentale drempels voor werknemers of bezoekers met een psychische kwetsbaarheid. 

Vragen aan de werkgroep kunnen ondernemers stellen via: toegankelijk@amstelveen.nl.
Bekijk de video met tips voor een toegankelijke onderneming.

Ondernemers die meer informatie en tips op het gebied van toegankelijkheid willen kunnen terecht op de pagina Toegankelijke onderneming van de gemeentelijke website.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie