Afbeelding
VVD

VVD houdt bijeenkomst voor leraren uit Amstelland

30 januari 2020 om 13:14 Overig

AMSTELVEEN/UITHOORN De VVD heeft woensdagavond aan de vooravond van de landelijke onderwijsstaking een bijeenkomst voor leraren uit Amstelland gehouden in Uithoorn. VVD-Kamerleden en onderwijsexperts Rudmer Heerema, Bart Smals en Dennis Wiersma gingen het gesprek aan over lerarentekort en andere problemen in het onderwijs. Er waren ook leraren uit Amstelveen aanwezig en namens de Amstelveense VVD-fractie was Bas Zwart, woordvoerder Onderwijs, van de partij.

De VVD werkt momenteel aan het nieuwe landelijke verkiezingsprogramma. Het doel van Rudmer Heerema was om vooral te luisteren en informatie op te halen. Daarbij stonden de vragen ´wat moet er anders, beter en hoe?´, centraal. Er waren veel leraren naar basisschool Het Duet in Uithoorn gekomen, ook uit Amstelveen. De leraren deelden hun ideeën hoe het leraarschap aansprekender en het onderwijs beter te maken.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijke dat geld belangrijk is, maar dat het er vooral om gaat om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken. Daarmee is het lerarentekort op korte termijn echter nog niet opgelost. Veel oplossingen kwamen voorbij. Van de Pabo tot kinderopvang en van passend onderwijs tot de doorgroeimogelijkheden. De ondersteuning in de klas door onderwijsassistenten en baanzekerheid bleken verder heel belangrijk te zijn. Dat was voor leraren ook een belangrijke reden om het werk neer te leggen.

Bas Zwart: "Wanneer je mensen vraagt wie, na ouders, de meeste invloed op hun jeugd heeft gehad, dan wordt vaak een leraar genoemd. Ik heb veel bevlogen leerkrachten gezien en daar moeten we als samenleving heel zuinig op zijn."

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie