Kapper Bartels met Jan Wagenaar bij de expositie in de etalage van de kapperszaak.
Kapper Bartels met Jan Wagenaar bij de expositie in de etalage van de kapperszaak. Anko Stoffels

Oud-poelier Wagenaar exposeert voor KiKa bij kapper Bartels

14 oktober 2019 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Voormalig poelier Jan Wagenaar exposeert tot en met half november dertien schilderijen in de etalage van Barbershop Jan Bartels aan de Lindenlaan 143. De werken zijn te koop en de opbrengst gaat naar KiKa, ter bestrijding van kinderkanker.

Wagenaar begon vijf jaar geleden met schilderen nadat hij zijn zaak, Traiteur Wagenaar Poelier en Wildhandel aan Lindelaan 313, aan zijn dochters had overgedragen. Na 40 jaar in de zaak te hebben gewerkt ging hij op zoek naar invulling van zijn vrije tijd. Een oude schoolvriendin nam hem mee naar Studio Artistiek in Haarlem waar hij schilderles ging volgen. ¨Ik kreeg de smaak te maken en ben het schilderen leuk gaan vinden. Het is voor mij een uitlaatklep."

Hij schildert uiteenlopende onderwerpen, zoals landschappen en portretten. Als een onderwerp hem boeit, maakt hij er eerst foto van. Vervolgens schildert hij een eigen impressie van wat hij ziet.

Kapper Bartels bood hem aan om zijn werken in zijn etalage tentoon te stellen. De barbershop heeft daar iedere maand een andere expositie. De werken van Jan Wagenaar zijn daar nu tot half november te zien. De schilderijen worden verkocht voor het goede doel.

"Ik wist niet wat ik ervoor moest vragen, het is de eerste keer dat ik schilderijen verkoop. We hebben nu besloten dat iedereen een bod mag doen, waarbij de schilderijen naar de hoogste bieders gaan." Biedingen kunnen ingeleverd worden bij kapper Bartels. Wagenaar hoopt dat er veel biedingen binnenkomen voor het goede doel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie