Burgemeester Tjapko Poppens tijdens een bezoek aan de vrijmarkt in Westwijk op Koningsdag.
Burgemeester Tjapko Poppens tijdens een bezoek aan de vrijmarkt in Westwijk op Koningsdag. Gemeente Amstelveen

Gemeente wijst op regels voor veilig en gezellig verloop Koningsdag in Amstelveen

17 april 2024 om 11:49 Overig

AMSTELVEEN Op Koningsnacht (vrijdag 26 april) en Koningsdag (zaterdag 27 april) vinden weer diverse vrijmarkten en festiviteiten plaats in diverse wijken in. De meeste activiteiten op Koningsdag vinden plaats op de Amsterdamseweg en in het Oude Dorp. Om ervoor te zorgen dat Koningsdag plezierig en veilig verloopt, wijst de gemeente op een aantal spelregels die dan gelden. Zo wordt het gebied van de vrijmarkt is die dag afgesloten voor autoverkeer. Mocht het festiviteitengebied te druk worden, kunnen er veiligheidsmaatregelen ingezet worden zoals het beperken van toegang tot het gebied en de oproep ‘vol = vol’.

In verband met de vrijmarkt worden delen van de wijken Oude Dorp, Patrimonium, Keizer Karelpark west en Elsrijk op zaterdag 27 april tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Tussen 6.00 en 22.00 uur is het verboden om met voertuigen te rijden op de volgende wegen: Amsterdamseweg, Stationsstraat, Dorpsstraat, deel Graaf Aelbrechtlaan, Molenweg, de Burgemeester A. Colijnweg tussen Dorpsstraat en Laan Nieuwer- Amstel. Het festiviteitengebied wordt afgezet met hekken en bewaakt door verkeersregelaars.

Inwoners van een aantal gebieden (zie kaart hieronder) kunnen op 27 april geen bezoek per auto ontvangen. Er kunnen geen taxi’s het gebied in en er worden geen ontheffingen verleend. Mocht het echt noodzakelijk zijn het gebied te verlaten per auto, dan is dit mogelijk aan de noordzijde via de Emmakade, ten westen van de Amsterdamseweg via de Oude Karselaan en ten oosten van de Museumspoorlijn via de Keizer Karelweg (zie kaart).

OPROEP OM LOPEND TE KOMEN

De gemeente roept iedereen op om de auto en scooter thuis te laten en zoveel mogelijk lopend naar de festiviteiten te komen. Voor mensen met een beperking worden uitzonderingen gemaakt. Voor bezoekers die met de fiets komen zijn er speciale fietsenstallingen bij: de Jan Benninghstraat en de parkeerterreinen bij Du Monde, het Kazernepad/KKC en Sporting Martinus.

PARKEREN

Wie toch met de auto komt, moet de aanwijzingen op de borden voor parkeermogelijkheden volgen, waaronder het Amsterdamse Bos bij de hockeyvelden, de parkeerplaats naast het raadhuis, parkeerplaats Doorweg en de Q-park garages in het Stadshart. De gemeente roept op om rekening te houden met drukte; een parkeerplaats kan vol zijn. ‘Parkeer alleen op plaatsen waar het is toegestaan. De hulpdiensten moeten overal vrije doorgang hebben,’ aldus de oproep van de gemeente.

REGELS VRIJMARKT

Ook voor de vrijmarkten gelden er regels. Zo zijn versterkte muziek en verkoop van etenswaren en alcohol zonder vergunning verboden. Ook mag uit veiligheidsoogpunt niet verkocht worden op de weg en vluchtheuvels, het viaduct over de A9 en de Dorpsstraat tussen de Stationsweg en het Dorpsplein. 

Voor meer informatie over activiteiten op Koningsnacht en Koningsdag: amstelveenoranje.nl


Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie