Controle op het gebruik van fatbikes.
Controle op het gebruik van fatbikes. Politie

Amstelveense verkeerswethouder blij met maatregelen tegen opvoeren fatbikes

28 maart 2024 om 11:08 Overig

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat (Verkeer) is blij met de maatregelen die minister Mark Harbers (Infrastructuur) heeft aangekondigd om het opvoeren van fatbikes tegen te gaan. ‘Ook in Amstelveen zijn we wel klaar met het rijden met opgevoerde fietsen,’ aldus wethouder Raat op X, het voormalige Twitter. Het kabinet is van plan bezit en gebruik van opvoersetjes voor elektrische fietsen strafbaar te stellen op de openbare weg. Daarover wordt volgens ingewijden binnenkort een officieel besluit genomen.

Het gemeentebestuur van Amstelveen maakte eerder bekend dat het in samenwerking met de politie heeft besloten om meer aandacht te besteden aan het opsporen van opgevoerde fatbikes (elektrische fietsen met dikke banden). Elektrische fietsen die harder kunnen rijden dan wettelijk voorgeschreven, zorgen ervoor dat er grote verschillen ontstaan tussen de verkeersdeelnemers op het fietspad. Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties.

Het aankomende landelijke verbod van de opvoersetjes is onderdeel van een ‘aanvalsplan’ tegen overlast van fatbikes waar bijna de hele Tweede Kamer vorige maand om vroeg.

Vier fatbike-fabrikanten kwamen deze maand al met eigen maatregelen om het illegaal opvoeren van de e-bikes met brede banden tegen te gaan. Ze hebben onder meer een boycot afgesproken van verkopers die een boete van de inspectie hebben gekregen voor illegaal opgevoerde e-bikes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie