ManifestDestiny
ManifestDestiny Aangeleverd

Collegereeks Oud Geleerd, Jong Gedaan over Amerika

5 november 2021 om 10:40 Onderwijs

AMSTELVEEN In het kader van Nederland Leest organiseert de Bibliotheek Amstelland samen met Stichting Oud Geleerd, Jong Gedaan een collegereeks speciaal voor 55-plussers in de bibliotheek aan het Stadsplein. Het onderwerp van deze reeks is Amerika.

Amerika. Het machtigste land ter wereld, maar voor velen ook een onbegrijpelijk land. Docent Tijmen laat zien hoe een relatief jong land als Amerika zich heeft ontwikkeld en daarbij een unieke identiteit heeft weten te ontwikkelen. In het eerste collegeblok staat de geschiedenis van Amerika centraal. In het tweede blok wordt de geschiedenis verbonden aan de vorming van de hedendaagse Amerikaanse samenleving.

Inschrijven kan voor de twee collegeblokken op maandag 15 en maandag 22 november. Een kaartje geeft toegang tot allebei de collegeblokken van twee uur (met pauze) op maandag15 november van 10.15 tot 12.30 uur en maandag 22 november van 10.15 tot 12.30 uur. Meer informatie en aanmelden kan via de website van de bibliotheek: www.debibliotheekamstelland.nl

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie