Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Kinderburgemeester deelt ‘Brief voor de koning’ uit aan leerlingen basisschool

17 mei 2021 om 15:37 Onderwijs

AMSTELVEEN Kinderburgemeester Elina en wethouder Frank Berkhout (Onderwijs) hebben samen de campagne ‘Geef een boek cadeau’ afgetrapt. Ze delen op basisscholen Palet Zuid en Piet Hein het boek ‘Brief voor de koning’ van Tonke Dragt uit aan leerlingen van groep acht. Alle kinderen uit groep 8 in Amstelveen krijgen in het kader van deze campagne een exemplaar van het boek.

Kinderburgemeester Elina promoot enthousiast het boek op Palet Zuid en haar eigen school (Piet Hein). “Het fijne van lezen vind ik dat je je eigen fantasie gebruikt zodat het verhaal uit het boek tot leven komt. Dit boek heb ik met plezier gelezen, het is een aanrader.”

Wethouder Frank Berkhout vindt het belangrijk dat kinderen lezen: “Door mee te doen aan de jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’ willen we lezen bevorderen en zorgen dat alle kinderen opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Samen met boekhandel Libris Venstra steunt de gemeente dit initiatief en daarom krijgt ieder kind in groep acht een eigen exemplaar.”

Libris Venstra doneert de boeken ook aan de Voedselbank en de Voorleesexpres die kinderen helpt met een taalachterstand. De komende twee weken ontvangen alle scholen de boeken. Het boek is te koop voor 3,50 euro.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie