Afbeelding
Amstelveen voor elkaar

Het Vrijwillig Traineeship in Amstelveen een groot succes

26 augustus 2020 om 07:00 Onderwijs

AMSTELVEEN Het Vrijwillig Traineeship in Amstelveen, startte ontzettend ongelukkig medio mei 2020 midden in de coronacrisis. Ondanks dat veel vrijwilligersactiviteiten niet doorgingen, maatschappelijke organisaties op slot gingen en bijeenkomsten niet meer mogelijk waren, nemen alsnog elf trotse jongeren op 17 september hun welverdiende certificaat in ontvangst.

Het Vrijwillig Traineeship, een maatschappelijk diensttijd project voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar in omgeving Amstelland stond in april in de startblokken om met hun gloednieuwe programma te starten. ‘Toen we hoorden van alle maatregelen rondom corona hield ik mijn hart vast. Hoe moesten onze jongeren nu aan de slag bij vrijwilligersorganisaties? Konden onze groepstrainingen nog wel doorgaan?’, aldus Jenny Fatisis, projectleider Vrijwillig Traineeship Amstelland.

CORONAPROOF VRIJWILLIGERSWERK Tijdens het Vrijwillig Traineeship gaan jongeren een half jaar lang bij drie verschillende maatschappelijke organisaties in de regio aan de slag. Samen met de organisaties werd er gekeken naar coronaproof alternatieven waarmee vrijwilligerswerk op 1,5 meter afstand mogelijk was. Zo werd er digitaal voorlezen aan kinderen, tuintjes opgeknapt van ouderen en hielpen de jongeren met de boodschappenservice. Het was zéker een uitdaging maar op deze manier hebben de jongeren wel het allerbeste kunnen ervaren hoe het is om écht het verschil te maken voor iemand die het hard nodig heeft, licht Jenny Fatisis toe.

NIEUWE RONDE NIEUWE KANSEN Op 1 oktober start het Vrijwillig Traineeship opnieuw in Amstelveen, ditmaal helemaal voorbereid op een mogelijke tweede piek en met coronaproof vrijwilligersactiviteiten zoals jongeren presentaties geven over het doen van vrijwilligerswerk, bedenken van online campagnes voor de Bibliotheek, of leeftijdsgenoten met een taalachterstand helpen via videochat. 

Ben jij werkzaam bij een maatschappelijke organisatie waar jonge vrijwilligers hartstikke welkom zijn? Of ben jij tussen de 16 en 27 jaar oud en wil jij de wereld op jouw manier een beetje mooier maken? Je netwerk vergroten en een persoonlijk budget voor persoonlijke ontwikkeling ontvangen? Vind dan meer informatie op www.vrijwilligtraineeship.nl en doe mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie