Nieuwe woonwijk op bedrijventerrein Legmeer moet energieneutraal worden

4 jan, 16:00 Nieuwbouw
Gemeente Amstelveen
Impressie van 'Nieuw Legmeer'
Impressie van 'Nieuw Legmeer'

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft als ambitie om van de nieuw te realiseren woon-werkwijk op bedrijventerrein Legmeer een energieneutraal gebied te maken. Dat streven is vastgelegd in de concept-leidraad duurzaam bouwen ‘Nieuw Legmeer’ die voor de jaarwisseling door het college van B en W is vastgesteld. Die leidraad gaat ook uit van hergebruik van materialen bij de bouw en een inrichting van de wijk die is voorbereid op klimaatverandering. Uitvoering van deze visie moet een unieke toekomstbestendige wijk op gaan leveren. Maar om deze ambities te kunnen te realiseren is de gemeente ook afhankelijk van de medewerking van de diverse eigenaren van gronden en gebouwen op het bedrijventerrein.

Het huidige bedrijventerrein is in de jaren ‘70 en ‘80 gebouwd aan de toenmalige rand van de gemeente en is nu omgeven door de woonwijken Middenhoven en Westwijk. Veel van de bebouwing op het terrein is inmiddels verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. Op het bedrijventerrein moeten in de komende tien jaar 2.157 nieuwe appartementen verrijzen. De gemeente heeft hier vorig jaar ..

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 8 uur geleden Amstelveen voert overleg over extra tramhalte op nieuw bedrijventerrein Zuid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 16:00 Gemeente Amstelveen bereidt zich voor op aanvallen op computersystemen
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:00 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Overig 24 jul, 11:00 Nieuwe wijkagent Westwijk: Radjin Kalikadien
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 jul, 10:40 Kettinggesprek Matthijs de Jongh
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 5 jul, 11:30 Raadsleden Chaara en Frequin willen cultuuromslag bij uitvoering van wetten en regels

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.