Futen.
Futen. Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Vechtersbazen en knuffelaars

Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Make Love Not War is een slogan uit de jaren 1960, gebruikt door hippies in hun protesten tegen de Vietnamoorlog. Daarna kwam de zin terug in elke anti-oorlogsdemonstratie en helaas is hij ook helemaal van deze tijd.

In de Tweede Wereldoorlog ontwierpen de Britten een poster met ‘Keep Calm and Carry On’ erop om burgers gerust te stellen. Zie jij jezelf daarvan al rustig worden tijdens een wereldoorlog? De poster is nooit officieel uitgebracht, maar in de 21e eeuw is de zin viraal gegaan en inmiddels zijn er vele varianten van uitgebracht.
De lente veroorzaakt in het vogelrijk heel wat kleine oorlogjes. Meerkoeten (onder midden) zijn echt notoire vechtersbazen en de grote bonte specht (hieronder) is ook niet heel tolerant. Gelukkig wordt er ook veel geknuffeld. Het is tenslotte ook het seizoen om voor nageslacht te zorgen.
Futen (boven) hebben een spectaculaire balts waarbij ze elkaar soms zelfs trakteren op waterplanten. De kluten (helemaal onder) heb ik betrapt in de Bovenkerkerpolder. Ik kon het niet laten om een foto van ze te maken.

Ga je mee vogelspotten in Amstelveen? Zie jasmijnfotografeert.nl/amstelveen voor meer informatie.


De bonte specht. - Jasmijn Fotografeert


Meerkoeten. - Jasmijn Fotografeert


Kluten. - Jasmijn Fotografeert

advertentie
advertentie