Het nestje met de eerste kievitseieren.
Het nestje met de eerste kievitseieren. Wim Koster

Eerste kievitsei van Amstelland gevonden in Bovenkerkerpolder

21 maart 2022 om 16:17 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Wim Koster heeft vanmiddag rond 14.00 uur voor zover bekend het eerste kievitsei in Amstelland gevonden. Het ei werd in de Bovenkerkerpolder aangetroffen op het land van Peter Könst, wiens land grenst aan de Weidevogelboulevard.

 “Ik had het nestje al een dag of tien in de smiezen, maar tot nu toe ontbraken de eitjes nog. Vandaag was het raak, twee prachtige eieren in een mooi nestje,” vertelt de trotse vinder Wim Koster op de site van de Boeren van Amstel. “Ik verwacht dat dit nestje binnen een week of vier zijn eerste jongen gaat opleveren. Het land ziet er nog niet al te best uit, de droogte doet het land geen goed. Maar wellicht hebben de ouders wél het warmere weer afgewacht om de eitjes te leggen. Want met dit weer gaat het hard natuurlijk.”

VRIJHEID BLIJHEID Wim Koster is lid van de Agrarische Natuurvereniging de Amstel en als vogelaar vindt hij het altijd leuk om de nestjes én eieren in het vizier te krijgen, Hij is geboren en getogen in de Bovenkerkerpolder en groeide op aan de Middenweg op de boerderij ‘Vrijheid Blijheid’. De boerderij wordt niet meer als veehouderij ingezet, maar is in het bezit van de Protestantse Diaconie uit Amsterdam en de boerderij heet nu ‘De Meent’.

NEDERLAND Het eerste kievitsei van Nederland werd volgens Veldpost dit jaar al op 9 maart gevonden in Hengevelde in Overijssel. Op donderdagmiddag 10 maart werd het eerste kievitsei van de provincie Utrecht gevonden door veehouder Gijsbert Tijsseling uit Wilnis. Op zaterdag 12 maart vond oud-vogelwachter Cees Dijker het eerste kievitsei van Noord-Holland in de polder Zeeburg op Texel.

Kievit
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie