PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Ruim een derde kantoren in Amstelveen heeft benodigd energielabel C nog niet

Natuur en milieu
Foto: Joop Touw
21 jun. 2021, 16:00
Kantoren met een vloeroppervlakte van meer dan 100 vierkante meter moeten vanaf 1 januari 2023 voldoen aan energielabel C.
Kantoren met een vloeroppervlakte van meer dan 100 vierkante meter moeten vanaf 1 januari 2023 voldoen aan energielabel C.
AMSTELVEEN

Zeker 13 procent van de grote kantoorgebouwen in Amstelveen is niet energiezuinig genoeg. Deze panden hebben een energielabel D of lager. Ze behoren tot de 37 procent van de kantoorgebouwen in Amstelveen (ruim een derde) die nog niet over het energielabel C beschikken waaraan in 2023 minimaal voldaan moet worden, De andere 24 procent hebben nog helemaal geen energielabel. Dat blijkt uit een inventarisatie van vastgoedadviesbureau Colliers.  Eigenaren van panden zonder label of met een te laag label riskeren vanaf 2023 boetes of zelfs sluiting van hun pand.

Ondanks deze cijfers staat Amstelveen er in vergelijking met de rest van het land relatief gunstig voor. De gemeente staat met het percentage energiezuinige kantoren (energielabel C of hoger) zelfs op de zesde plek van de ranglijst van grote kantoorsteden in ons land, zo blijkt uit de inventarisatie van Colliers. Amstelveen valt met 63 procent net ..

Deel dit artikel via: