Kantorenwiik Kronenburg vanuit de lucht gezien.
Kantorenwiik Kronenburg vanuit de lucht gezien. Gemeente Amstelveen

Amstelveen ondersteunt kantooreigenaren bij behalen van in 2023 benodigd energielabel C

18 juni 2021 om 11:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Kantoorgebouwen met een vloeroppervlakte van meer dan 100 vierkante meter moeten vanaf 1 januari 2023 voldoen aan energielabel C. Pandeigenaren van kantoren die nu nog niet voldoende gecertificeerd zijn hebben nog tijd maatregelen te nemen. De gemeente Amstelveen heeft, in samenwerking met de Omgevingsdienst, de desbetreffende kantooreigenaren hierover geïnformeerd. De certificatie kan een intensief traject zijn. De gemeente ondersteunt, in samenwerking met de Omgevingsdienst, pandeigenaren bij het behalen van het Energielabel C. Zo zijn er 50 gratis energiequickscans beschikbaar gesteld.

“De scan geeft ondernemers inzicht over hoe ze bewuster kunnen omgaan met het energieverbruik binnen het bedrijf. Dit is goed voor het klimaat en bespaart kostbare grondstoffen, maar het is tevens belangrijk dat ondernemers hiermee de energiekosten significant kunnen verlagen. Ervaring leert dat in minder dan 3 jaar gemiddeld meer dan 30 procent op de energiekosten kan worden bespaard,” licht wethouder
Floor Gordon (Duurzaamheid) toe.

ENERGIEZUINIGE MAATREGELEN Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een kantoor is en welke verbetermogelijkheden er zijn. De overheid wil er met het energielabel voor zorgen dat pandeigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Voorbeelden hiervan zijn het installeren van zonnepanelen of een zuinige cv-ketel. Bij de verkoop, verhuur of oplevering van een kantoor is een energielabel sinds 2008 verplicht.

QUICK SCAN Amstelveense bedrijven met een vloeroppervlakte van meer dan 100 vierkante meter die nu nog niet voldoen aanenergielabel C kunnen in aanmerking komen voor een quick scan. Ze kunnen zich per e-mail melden via info@klimaatroute.nl of telefonisch via 020-700.9438.

Vragen over de certificering kunnen gesteld worden aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied via een contactformulier of telefonisch tijdens kantoortijden via 088 - 567.0200. Meer informatie is tevens te vinden op: amstelveen.nl/duurzaam

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie