De aanplant van het minibos bij De Bloeiwijzer.
De aanplant van het minibos bij De Bloeiwijzer. Gemeente Amstelveen

Leerlingen De Bloeiwijzer leggen minibos aan

25 maart 2024 om 16:33 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben maandagochtend samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken geplant in het Bloeibos. Het Bloeibos is een minibos met buitenleslokaal bij de basisschool in de wijk Bankras/Kostverloren.

Voor de aanleg van een nieuwe gymzaal was het nodig om groen te verwijderen. Zowel buurtbewoners als de schooldirecteur wilden graag nieuw groen aanplanten. Dat gezamenlijke initiatief is uiteindelijk het Bloeibos geworden. 

Het idee voor natuur- en milieueducatie in de buitenlucht bestond al langer maar kwam in een versnelling met de bouw van de gymzaal. De Bloeiwijzer vindt het heel belangrijk om kinderen al jong het belang van de natuur bij te brengen. Kinderen kunnen nu zelf het minibos onderhouden, straks fruit plukken én buiten les krijgen. Buurtbewoners overhandigden een envelop met bijdrage aan de leerlingenraad van de school om te besteden aan het minibos.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie