Jan-Willem Rozenboom.
Jan-Willem Rozenboom. Pr

Jan-Willem Rozenboom speelt eigen bewerkingen van composities Bach

22 januari 2023 om 10:00 Muziek

AMSTELVEEN Pianist Jan-Willem Rozenboom geeft op zaterdag 4 februari een theaterconcert in Schouwburg Amstelveen onder de titel ‘Jan-Willem Rozenboom - Plays Bach’. Hij speelt bijzondere, eigen bewerkingen die hij heeft gemaakt van aria’s, orgelstukken en vioolcomposities . Hoogtepunt van het concert is de beroemde ‘Chaconne’ in een bewerking voor alleen de linkerhand door Johannes Brahms. 

Jan Willem-Rozenboom is al 25 jaar pianist en is tevens de componist en producer van Guus Meeuwis. Hij schreef met hem schreef hij vele hits, waaronder ‘Brabant’, ‘Toen ik je zag’ en ‘Tranen gelachen. Dat hij ook een getalenteerde klassieke pianist is, werd beter bekend toen hij een zeer goed ontvangen opname van de Goldbergvariaties uitbracht (2015). 

Hij toert dit theaterseizoen met zijn nieuwe album ‘Jan-Willem Rozenboom plays Bach - Seven Pianotranscriptions’. De voorstelling is op zaterdag 4 februari te zien in Schouwburg Amstelveen. Rozenboom vertelt daarin ook enthousiast over de muziek en over Bach en wisselt de muziek van Bach af met andere composities. Zo komt ook de fuga die hij schreef op de melodie van Brabant voorbij, het lied dat hij samen met Guus Meeuwis componeerde, geïnspireerd door de aria van de Goldbergvariaties.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie