Afbeelding
KIZZME

Afro-Caribisch collectief KIZZME met nieuwe liveshow in P60

26 juni 2022 om 10:00 Muziek

AMSTELVEEN Het Afro-Caribische artiestencollectief KIZZME brengt op vrijdag 8 juli zijn nieuwe liveshow in poppodium P60. Voor de productie van deze show en het lanceren van hun nieuwe muziek heeft KIZZME de Urban Projecten-subsidie ontvangen van het Fonds Podiumkunsten

KIZZME is in 2017 opgericht door de Curaçaose bassist, zanger en producer Riëndy Holder, beter bekend als Mr. Ray Bass. Zijn visie was om een nieuwe ‘urban live sound’ te ontwikkelen door met muzikanten uit onder meer de Antillen, Suriname, Kaapverdie¨ en Hai¨ti te werken. De eerste leden die achter dit idee stonden waren AJ Grand en Orville ‘OMD’ Mac Donald. Samen vormden zij een kernteam die zich bezig houdt met de dagelijkse management van de groep. Een paar bekende namen binnen de groep zijn onder anderen Marise Barbosa die momenteel op tour is met de Roots Riders, Nilson Silva, Jefferson Da Veiga (zoon van Beto Dias), Natalia Santos en percussionist Kevin Leito die bij Ir-Sais, Stanley Clementina en JayH speelt.

Het collectief wil liefhebbers van Afro-Caribische cultuur bedienen met muziekproducties en liveshows. Daarbij wil KIZZME ook de diverse culturele achtergronden samensmelten tot een voor iedereen toegankelijk sound. Na optredens op het Kwaku Summer Festival, Latin Dance Night Groningen, Beijo (Paradiso) en Dias Latinos is KIZZME nu klaar om de live sound aan het grote publiek te presenteren.

Met de subsidie van het Fonds Podiumkunsten heeft het collectief de ‘KIZZME Louvre Sessions’ kunnen produceren om hun nieuwe producties te promoten. Binnenkort releasen zij de live performance video’s van de songs ‘Solve It’, ‘I Don’t Wanna’ en een ode aan de legendarische Kaapverdiaanse artiest Jorge Neto die in 2020 is overleden.

De show van KIZZME begit op vrijdag 8 juli om 21.00 uur (zaal open om 20.00 uur). Toegang”11,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de zaal. Meer info: P60.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie