Uitvoering van Popkoor Amstelveen in P60 in 2018.
Uitvoering van Popkoor Amstelveen in P60 in 2018. Foto: Trees van den Dries

Popkoor Amstelveen nodigt 60 Oekraïense vluchtelingen uit bij concert in P60

24 juni 2022 om 12:05 Muziek

AMSTELVEEN Popkoor Amstelveen geeft op vrijdagavond 1 juli een concert in Poppodium P60. Het koor is blij dat dit nu weer kan, nadat uitvoeringen in de afgelopen twee jaar geen doorgang konden vinden vanwege de coronamaatregelen. Het optreden staat op 1 juli in het teken van popmuziek uit de jaren ‘70. Het koor heeft een zestigtal Oekraïnese vluchtelingen uitgenodigd om het concert bij te wonen.

Het gaat om vluchtelingen die een van de koorleden (Paul Cijs) mede onderdak heeft kunnen verlenen in paviljoens in Heerhugowaard. Bij het koor is het plan ontstaan om deze vluchtelingen uit te nodigen voor de komende uitvoering. Dit is vervolgens mogelijk gemaakt met hulp van P60 dat de entreekaarten verstrekt, alle koorleden die een donatie hebben gedaan en vooral door de inzet van Paul Cijs. Ook het busvervoer en een maaltijd worden verzorgd voor de vluchtelingen. Op deze wijze wil Popkoor Amstelveen deze groep een onvergetelijke avond bezorgen.

De uitvoering van het Popkoor staat in het teken van The Seventies en is geïnspireerd op de documentaire ‘1971 The year that music changed everything’. Op het programma staan nummers als ‘Fantasy’ van Earth Wind & Fire, ‘Hanging on the telephone’ van Blondie en ‘You’re nog good’ van Linda Rondstadt. Het concert in P60 begint op vrijdag 1 juli om 21.00 uur (zaal open 20.00 uur). Kaarten kosten 6,50 in de voorverkoop via p60.nl en 7,50 euro aan de zaal. 

De songlist van Popkoor Amstelveen met op de achtergrond voor deze speciale gelegenheid de kleuren van de Oekraïense vlag:


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie