Met de grote hoeveelheid ondergoed en het geldbedrag kan de Kledingbank weer even vooruit.
Met de grote hoeveelheid ondergoed en het geldbedrag kan de Kledingbank weer even vooruit. Gemeente Amstelveen

Kinderraad overhandigt nieuw ondergoed en ingezameld geld aan kledingbank

31 mei 2022 om 10:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De kinderraad bezocht woensdag 25 mei de Kledingbank Amstelveen om 925,60 euro en zakken vol nieuw ondergoed te overhandigen. Dit bedrag hebben ze opgehaald door op school, in de klas en op de sportclub actie te voeren voor de Kledingbank.

De Kledingbank zamelt tweedehands kleding in, maar geen ondergoed. Dat moet echt nieuw zijn en daar is geen geld voor. De Kinderraad wilde dit jaar iets doen voor minderbedeelde kinderen. Daarom gingen de raadsleden langs de deuren om geld op te halen, deden klusjes of verkochten armbandjes en muffins.

Wethouder Welzijn Marijn van Ballegooijen was aanwezig bij de overhandiging van het geld en ondergoed aan de Kledingbank. Hij was onder de indruk van de actie en trots op de Kinderraad. Daarom verdubbelde hij het bedrag dat de kinderen hebben opgehaald, waarmee het totaal op 925,60 euro uit kwam.

De kinderraad van Amstelveen zet ieder jaar een thema centraal. Dit jaar was dat armoede bij kinderen. Inmiddels is de werving voor de nieuwe kinderburgemeester en kinderraad gestart. Kijk op www.amstelveen.nl/kinderburgemeester wat het inhoudt om kinderburgemeester te zijn of kinderraadslid. Aanmelden kan tot 19 juni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie